Hud, hår og rygproblem

Smerter i ben og hofte

Konstante smerter i begge ben igennem længere tid - ikke i stand til at gå ture uden mange smerter - ingen god nattesøvn p.g.a. ulidelige smerter - har om natten måttet kante mig ud af sengen for- foruden smerter i benene havde jeg også nattekramper.

Så mit humør har ikke været det bedste i lang tid og det har påvirket mine omgivelser - da min tolerance har været på minimum. Men - jeg er så heldig at have en voksen datter som har benyttet Kirsten til mange ting - og som varmt kunne anbefale hende så jeg fik en tid til zoneterapi/akupunktur.

Efter 1. behandling sov jeg 12timer i træk - vel og mærke uden at vågne med smerter. Næste dag havde jeg mere ondt end jeg plejede - men så aftog smerterne - så det blev til at holde ud at være til. Dog kunne jeg stadig ikke gå ret meget.

Efter 3. behandling - er jeg nu i stand til at gå ture på ca. 4 kilometer - vel og mærke uden smerter - sover fantastisk og er fri for smerter. Jeg kan varmt anbefale alle ældre/gamle - hvis der er problemer med bentøjet - at få behandling herfor - der er ikke nogen bivirkninger - kun fremgang uden bivirkninger. Karen-Ida 75 år

 

Charlotte 38 år, lederjob

 -kronisk træthed, stærke rygsmerter og efterfødselsvækkelse efter to barnefødsler

Med to små børn, et krævende lederjob og forsøget på at  nå det hele ligesom alle  andre perfekte piger, blev jeg mere og mere træt og nåede mindre og mindre.

Jeg var evig træt og havde svært ved at nå det jeg havde lovet – det  endte med svimmelhed, stærke smerter i ryggen som strålede ud i venstre skulder og arm.

Til sidst overgav jeg mig og fik en tid hos lægen. Hun mente at mine rygsmerter sikkert var stress-betonet. Hun ville gerne give mig en sygemelding på en uges tid, give mig nogle gigtpiller og sende mig til en fysioterapeut. Jeg takkede pænt nej til sygemeldingen, men tog imod tilbuddet om en fysioterapeut og gigtpillerne – jeg havde ondt i ryggen og havde ikke stress – mente jeg selv.

Gigtpillerne hjalp ikke, og fysioterapeuten var ikke til megen hjælp i dette tilfælde– snarere tværtimod - jeg fik det værre og værre. Jeg følte det , som om jeg havde mistet mit gode helbred og at ingen forstod mig.

En god ven tog fat i mig og fik mig sendt til kiropraktor. Det hjalp på svimmelheden og til dels også den dårlige ryg. Men energien havde jeg stadig ikke. Det var meget frustrerende at få rådet om mere motion af både kiropraktoren og fysioterapeuten, når jeg dårligt kunne slæbe mig af sted.

Selvom jeg elskede mit job, og de udfordringer det gav mig, overvejede jeg nu alvorligt at finde et mindre krævende arbejde.

 På et tidspunkt sagde min kiropraktor til mig – det var en afspændingspædagog jeg havde brug for – for han kunne ikke hjælpe mig mere – nu sad ryggen som den skulle. Ved et tilfælde blev jeg anbefalet  Kirstens zoneterapi af en bekendt.

Med Kirsten faldt en masse ting på plads for mig. Det her handlede ikke alene om ondt i ryggen – men om, hvordan jeg forvaltede mit liv og den kost jeg spiste. Ikke mindst de krav som to barnefødsler og de krav mit professionelle liv ikke alene stiller til mig intellektuelt men også fysisk. Den evige træthed og fornemmelsen at balancere på et knivsæg mod afgrunden, forsvandt stille og roligt – først og fremmest fordi behandlingen var sat ind på det der var det reelle problem og fordi jeg for første gang fik en forklaring på de symptomer jeg oplevede, der stemte overens med mine egne fornemmelser. Samtidig oplevede jeg, at jeg også selv kunne forstå og påvirke min situation.

Med zoneterapien, kinesiske urter og en bedre kost fandt jeg langsomt og sikkert tilbage til mig selv og mit liv – og ikke mindst også den psykiske og fysiske balance. I snakken med Kirsten fik jeg en ide om, hvilke dele af min krop der ikke fungerede optimalt – det var først og fremmest min mave og energitabet pga. de to fødsler – og ikke min ryg der var problemet. I løbet af en til to måneder følte jeg for alvor, at jeg fik det bedre.

Efterhånden har jeg opdaget at mange af de symptomer som Kirsten har identificeret og har hjulpet mig med er problemer jeg har gået med i mange år – nogle mere eller mindre hele mit liv. Men med kostændring og fortsatte behandlinger flytter jeg mig stadig. Jeg har nu gået hos Kirsten  - 6 – 8 gange om året i snart 3 år – og jeg får det stadig bedre. Det er i høj grad blevet et frirum, der hjælper mig med at holde fokus på min krop som en vigtig ressource.

Nu bagefter, er det faktisk slående, hvordan jeg kunne vænne mig til at have det så skidt og acceptere det som en normalsituation, der var til at leve med. Først da jeg kom i behandling hos Kirsten opdagede jeg, hvor langt jeg faktisk var nede, og at der faktisk var meget at gøre. Jeg kan i dag kun ærgre mig over, at jeg ikke fandt Kirsten noget tidligere, men takker for at det lykkedes før jeg gik helt ned.

Det er ikke fordi jeg i dag lever et mere stille liv. Snarere tværtimod – lederjobbet bliver stadig mere krævende – og selv om børnene er blevet større er der blevet plads til mange spændende ting  - så i dag både rider og løber jeg. Og jeg har oplevelsen af, at det ikke blot er mit fysiske velvære der er blevet større – den indre ro betyder at jeg i de mange situationer, hvor jeg skal træffe store valg eller støtte mine børn eller medarbejdere, kan gøre det med et langt større overskud end før.

Charlotte Friis, Roskilde

 

Tilde 24 år -  hårtab og pletskaldethed
- voldsomme menstruationssmerter og manglende energi

Min historie starter i oktober 2004. Efter et bad opdager jeg, helt tilfældigt, en stor skaldet plet i nakken, der ca. er på størrelse med to fem kroner. Jeg er sikker på, at det vil være en meget ubehagelig opdagelse for de fleste, men at være en pige på 24 år, og så opdage dette, var for mig forfærdeligt. Jeg har altid haft meget fint hår, men lige netop de sidste par år har jeg været lidt ked af det, fordi jeg i perioder har følt at det var meget mere tyndt end normalt. Jeg har tit været til frisøren og få det farvet, og har brugt mange penge på gode og dyre produkter der kunne få det til at fylde.

Da jeg stod her lørdag morgen på badeværelset, blev jeg i første omgang meget forvirret. Hvor var alt det hår henne? Jeg havde ikke lagt mærke til at jeg havde tabt det, og kunne ikke forstå hvordan så meget hår bare kunne forsvinde. Men væk var det i hvert fald. Bagefter gik jeg for alvor i panik. Tusind tanker kørte gennem mit hoved. De første tanker drejede sig mest om det kosmetiske, fordi jeg godt vidste at jeg brugte mange ting til mit hår for at det skulle virke kraftigere, og at jeg tit havde skiftet produkter. Havde jeg farvet det for meget? Var jeg allergisk over for de hårprodukter jeg brugte? Kunne jeg ikke tåle parfume? Dernæst kom alle de lidt mere alvorlige spørgsmål. Var der noget galt med mig indeni? Var jeg alvorlig syg?

Da det var en lørdag morgen, havde jeg ikke andet valg end at vente til mandag morgen med at gå op til lægen.

Jeg havde nu haft to dage til at tænke, og da jeg kom op til lægen mandag morgen, forventede jeg, lidt naivt, at han kunne svare mig på alle mine spørgsmål. Men der blev jeg godt skuffet. Beskeden fra lægen var, at man ikke ved så meget om hårtab, og at det er der faktisk ikke rigtig nogen der gør. Han forklarede mig, at det var meget svært at tage prøver på, men han var overbevist om, at jeg havde haft noget svamp eller måske noget allergi. Jeg sagde at jeg gerne ville til en hudlæge, men fik den besked, at en hudlæge bare ville sige det samme som ham. Så jeg gik hjem med en svampeshampoo og en meget tom følelse i kroppen. Jeg havde på intet tidspunkt haft kløe eller anden irritation hvor pletten var, og det undrede mig. Derudover var det uforståeligt for mig, at jeg ikke kom til en hudlæge der havde mere forstand på det, for om ikke andet, kunne hudlægen måske give mig lidt ro i kroppen.

Jeg synes ikke at lægen havde vist mig særlig stor interesse, og følte egentlig at han havde taget alt for let på det, og nok vigtigst af alt, ikke snakket ordentligt med mig om det. Det var jo mit hår, og jeg kunne ikke bare sådan leve med at være skaldet i nakken. Alle spørgsmålene fortsatte. Jeg havde aldrig før hørt om nogen der havde tabt håret på den måde, og jeg troede ikke helt på, at det bare var svamp, men havde heller ikke nogen anelse om hvad det ellers kunne være. I stedet for bare at lade det være ved det, og vente de tre uger hvor jeg skulle bruge shampooen, blev jeg nødt til at gøre noget selv. Tænk nu hvis jeg tabte mere, og så ikke havde gjort noget.

Min kærestes mor sagde at hendes frisør i Roskilde, Lene Danskov, måske vidste noget om det, så jeg gik op til hende. Hun tog rigtig godt i mod mig, og selvom hun ikke var min egen frisør, kiggede hun på mit hår, og kom meget hurtigt med et svar. Hun var overbevist om at det ikke var et kosmetisk problem, men at det kom inden fra. Hun stillede mig nogen spørgsmål om mine kostvaner, om jeg var stresset og om jeg evt. havde været udsat for et chok eller andre ubehagelige oplevelser. Samtidig mente hun ikke at det var svamp, fordi min hud var helt glat og der ingen tegn på hverken tør hud eller kløe var. Dernæst anbefalede hun mig to ting. For det første at kræve at få en anbefaling til en hudlæge inde i København, og for det andet, at jeg skulle prøve at kontakte Kirsten som arbejder med zoneterapi, kost og kinesiske urter.  Hun sagde det var meget vigtigt at jeg gjorde noget, for ellers kunne jeg risikere at miste hele håret.

Da jeg gik oppe fra hende var jeg en smule forvirret, for det var jo noget helt andet end lægen havde sagt. Men jeg var meget mere tryg ved hendes konklusion, for jeg var klar over at mine spisevaner til tider havde været rigtig dårlige, så det virkede mere logisk. Det første jeg gjorde var at gå op til lægen endnu engang, og heldigvis kom jeg ind til en anden læge. Denne gang pressede jeg på, og han tog det alvorligt. Han sagde fra starten af, at han heller ikke vidste så meget om det, men han gjorde en indsats. Han tog en masse prøver på mig, men de var alle sammen negative. Ingen alvorlige sygdomme, ingen stofskiftesygdomme eller andet. I mellemtiden havde jeg tabt en del hår igen, og havde nu fået en anden plet, og det var egentlig det der fik ham til at tænke på noget der hedder pletskaldethed. Han kiggede i sine bøger og gik på nettet mens jeg var der, og da jeg gik derfra, havde jeg fået konstateret sygdommen Alopecia Areta.

Alopecia Areata (pletskaldethed) skyldes en autoimmun reaktion, hvor immunforsvaret angriber egne hårsække og forhindrer at håret vokser normalt ud. Helt konkret betyder det, at der er nogle antigener i hårsækkene som normalt ikke angribes af ens egne celler fra immunforsvaret, men i nogle tilfælde sker det bare alligevel. Årsagen hertil er stort set altid ukendt, men der er flere ting der kan spille ind. For det første kan der være en arvelig tendens til sygdommen og man kan være genetisk disponibel. Ellers kan årsagerne være mange. I de fleste tilfælde viser det sig ved kronisk stress eller voldsom, akut stress eller chok, dårlige kostvaner, virus, dårlig blodcirkulation, dårligt immunforsvar osv. Det er derfor en forholdsvis diffus sygdom, som kan være ret svær at forholde sig til. Der eksisterer heller ikke nogen forebyggelse og ikke nogen særlig effektive behandlingsmuligheder. Derimod har det vist sig, at faktisk mange alternative behandlingsmuligheder har hjulpet.

Jeg ringede så til Kirsten, og fik en tid ret hurtigt, hvilket bare var lækkert. Endelig skete der noget, og endelig kunne jeg gøre noget selv. Første gang hos Kirsten snakkede vi rigtig meget om hvad jeg ellers havde af problemer. Eksempelvis snakkede vi meget om, at jeg altid blev meget nemt syg, havde voldsomme menstruationssmerter og at min kost var meget dårlig inkl. et meget stort sukkerforbrug. Derudover havde jeg i en lang periode manglet energi, og var tit meget rastløs og faktisk også sur. Jeg var godt klar over, at jeg spiste meget dårligt, men havde aldrig drømt om at det kunne være en af grundene til at jeg tabte håret.

Da Kirsten begyndte at forklare hvordan tingene hang sammen, virkede det hele meget mere logisk. Mange af de ting jeg har døjet med i flere år, fx altid at være syg, hang jo selvfølgelig sammen med et meget dårligt immunforsvar og en ubalance i min krop. Kirsten sammensatte kinesiske urter der passede til mig og mine ubalancer samtidig med zoneterapi. Hun var rigtig god til at tage en ting af gangen, så jeg ikke følte at jeg skulle lave hele mit liv om nu og her. Jeg havde det rigtig skidt med mig selv på det tidspunkt, så det var svært at finde overskuddet. Men de snakke vi tog, og det at jeg kunne ringe og skrive til hende når jeg havde brug for det, hjalp mig til at finde overskuddet. Og så begyndte det faktisk at gå rigtig stærkt. Kirsten hjalp mig med at få den kost jeg havde brug for, og det kombineret med de kinesiske urter og zoneterapien hjalp meget hurtigt på mig. Jeg kunne allerede nogen uger efter mærke det i min krop, jeg kunne mærke energien og humøret komme tilbage, mine voldsomme menstruationssmerter forsvandt med det samme og jeg fik generelt bare mere ro i kroppen. Jeg fik det godt med mig selv

Efter første gang jeg havde været hos Kirsten, kom jeg også til en hudlæge. Derinde begyndte jeg strålebehandling. Med disse behandlinger forsøger man at irritere hårbunden for på den måde at engagere immuncellerne i kampen mod det irriterende, så påvirkningen af hårcellerne bliver mindre. Men det er kun for at få håret til at gro lige nu og her, og på ingen måde forebyggende. Det Kirsten har gjort for mig, er jeg sikker på kan være forebyggende, og forhåbentlig sikre mig i ikke at få det samme problem senere hen. Selve sygdommen kan komme igen resten af mit liv, fordi jeg er disponibel for den. Men den skal også have et grundlag, og det er det grundlag Kirsten hjælper mig med at fjerne.

Som det ser ud nu, ca. 3 mdr. efter jeg opdagede den første plet, er mit hår begyndt at vokse. Jeg er indtil videre endt på 4 skaldede pletter, og har ikke tabt hår i et stykke tid nu. Nogen steder vokser det ikke endnu, men på de første pletter gør det. Det kan så være lidt svært at måle hvad der har sat gang i at det gror igen, men det er for mig ligegyldigt. Min sygdom har hængt sammen med psykisk og fysisk ubalance i min krop, som Kirsten stille og roligt har hjulpet mig af med, og stadig gør. Jeg kan ikke vide hvad der har været udslaget for sygdommen, men de symptomer Kirsten fik sat ord på, har været problemer for mig i mange år, og de forsvinder stille og roligt nu.

I starten gik jeg hos Kirsten hver anden uge, men der går nu længere tid mellem jeg kommer, fordi jeg sammen med de kinesiske urter faktisk kan klare det med min kost og så en masse motion. Jeg har lært at passe på min krop, og give den det den har brug for, så der også er noget mit hår kan gro af. I dag kan jeg stadig i perioder være rigtig ked af, at jeg ikke har så meget hår lige nu. Men jeg har overskud til at tage mig af det, og jeg bruger ikke al min tid på at bekymre mig om det. Jeg er nu efterhånden ligeglad med om folk kan se det, hvor jeg i starten brugte mange kræfter på at skjule det. I bund og grund tror jeg det var rigtig godt det skete for mig. Det var jo ikke bare mit hår der var problemet, det var min måde at leve på. Ellers kunne jeg have gået i mange år og ødelagt min krop endnu mere, og så kunne det senere hen være blevet meget værre. Samtidig fik jeg en hjælp af Kirsten som hele tiden har troet på at det nok skulle komme igen, og det har hjulpet mig psykisk.

Tilde, Roskilde

 

 

Ida 31 år -  uren hud og betændte bumser i ansigt

Efter en positive oplevelse med min søns øreproblemer, besluttede jeg selv at få behandling hos Kirsten. Jeg har haft problemer med uren hud i ansigtet siden jeg fik mit første barn som 27 årig. Kirsten mente godt hun kunne hjælpe mig med det.

Jeg har fået zoneterapi, akupunktur og massage samt råd om kost. Kirsten anbefalede mig bl.a. at spise nogle gode fedtstoffer, samt nogle urter som var med til at få et hurtigere resultat.

Desuden har jeg arbejdet med at sætte mit sukkerindtag ned. Det har været (og er) en svær proces at ændre vaner, men Kirsten har været god til at opmuntre og give råd. Dette har, sammen med behandlingen, gjort min hud meget pænere. Det er jeg meget taknemmelig for, da det ikke er sjovt at have teenage- hudproblemer som 31-årig!

Ida, Roskilde

 

  Akupunktør, FDZ zoneterapeut hormon-og NHT-vejleder Kirsten Nielsen | Egernvænget 29, Svogerslev, 4000 Roskilde  | Tlf.: 2984 0009