Barnløshed, PCO

HJÆLP TIL GRAVIDITET – PCO/MFO

 

Jeg var så heldig, at jeg fandt frem til Barnezonen, hvilket jeg er meget taknemmelig for i dag!

 

Jeg gik i fertilitetsbehandling og havde fået diagnosen PCO/MFO. Mine menstruationer udeblev og kom slet ikke rigtigt i gang efter stop af P-piller. Jeg led meget af væskeophobninger og var meget utålmodig på at ”blive normal”.

 

Grundet en cyste, blev jeg anbefalet at holde pause efter to forsøg mislykkede forsøg med insemination og det var her jeg begyndte at tænke nye veje.

 

Kirsten tog mig heldigvis ind med det samme, og anbefalede jeg læste bogen om Naturlig Hormonterapi af Anette Paulin, så vi kunne få mere styr på mine hormoner. Bogen har været et meget fint og givende opslagsværk undervejs.

 

Jeg lærte, hvordan jeg kunne ændre min kost. Det var intet problem for mig, men selvfølgelig en omstilling der lige skulle arbejdes ind i hverdags rutinerne. Ligeledes startede jeg på nogle kinesiske urter og bioidentisk progesteron, som kunne hjælpe mig med at få menstruation igen. Det var dejligt, selv at kunne være aktiv og gøre noget for min krop.

 

Allerede efter første behandling med zoneterapi og akupunktur kunne jeg tydeligt mærke, at mit underliv begyndte at arbejde på en helt anden måde end, hvad jeg var vant til.
Stille og roligt fik jeg bedre humør, mere energi og efter 5 uger fik min krop selv produceret en menstruation!! Så skønt.

 

Vi startede op i en ny fertilitetsbehandling og kørte Kirstens behandlinger sideløbende med.
Det resulterede i en sund graviditet og vi glæder os vildt til babys ankomst i dette foråret.
Jeg har derefter brugt Kirsten til at dæmpe mine graviditetssymptomer, da jeg havde meget kvalme.

 

Jeg kan stærkt anbefale hende til alle og jeg er taknemmelig for, at jeg fik mine hormoner og krop mere i balance.

 

Gravid og 29 år

 

 

JA endelig efter 7 år blev jeg GRAVID
- homemade with love

  

Efter 7 års fertilitetsbehandling var drømmen om at blive forældre meget lille. Vi havde accepteret at vi nok skulle leve et liv uden børn – eller næsten for blev man helt klar til at acceptere dette.?!?
7 år i behandling med alt hvad det indebar; diverse undersøgelser, insemineringer, IVF, ICSI, donorsæd og ej at forglemme en masse tilførte hormoner til min stakkels krop. Men hvad gør man ikke for at ens største ønske går i opfyldelse.
Vi var nået til vores 11. og efter eget valg sidste forsøg. I de mange år havde vi gjort alt for at optimere min krop bedst mulig til graviditet. Her kan nævnes ”Spis dig gravid”, ingen koffein, ikke for meget sukker, zoneterapi (hos flere forskellige igennem årerne), akupunktur (hos flere forskellige igennem årerne). Til dette sidste forsøg ville vi give den ”alt hvad den kunne trække” for at min krop var 110% klar. Det skal hertil siges, at jeg tidligere har fået lagt flotte befrugtede æg tilbage, men ingen har sat sig fast, dvs. ingen graviditet.
Jeg tænkte at der måtte da være en alternativ behandler i nærområdet, som havde helt styr på det der barnløshed. Søgte på nettet, som så mange gange tidligere – og fandt frem til Barnezonen, og Kirsten ville gerne hjælpe mig/os.
Jeg var første gang hos Barnezonen i januar 2017. Straks følte jeg den varme og empati som Kirsten besidder. Jeg fortalte hele vores historie igen – og Kirsten kom hurtigt frem til hvad problematikken måtte være. Jeg kunne ikke holde på den lille spire i mit underliv – og det var det, der skulle arbejdes med.
Der blev planlagt intensiv behandling, hvilket ville sige:
zoneterapi og akupunktur hver uge og senere hver anden uge.
kinesiske urtedråber tilpasset min krop (ja godt smagte de altså ikke, men alt for projekt baby)
Vejledning i vitaminer, mineraler og kost.

Kirsten var/og er meget imødekommende, og meget åben. Man får lyst til at betro sig til hende og hun husker hvad vi tidligere har snakket om, og om ens privatliv.
Der var altid en utrolig varme hos Kirsten, og hun var/er oprigtig interesseret i en. Man følte sig altid velkommen, og Kirsten så det hele menneske hos en, som jo er så vigtigt ved barnløshed.
Fleksibilitet mødte jeg også – jeg er kommet et par gange direkte fra min nattevagt og så til behandling. Jeg var altid dejlig afslappet når jeg kørte derfra med fornyet energi.


Du tænker…hmmm hvad skete der så med projekt baby…skete der noget eller!?! Jeg startede som planlagt fertilitetsbehandling 27/2-2017, hvor der blev ridset i livmoder (priming), og opstartede nedregulerende behandling. Jeg kom stadig hyppigt hos Kirsten. D 13/3-2017 skulle jeg scannes for at se om jeg var klar til ægstimulerende behandling. Man skal have haft menstruation inden man kan starte dette. Min var ikke kommet, men det kan sagtens være forsinket grundet nedregulerende behandling. Jeg kom ind på klinikken til sygeplejersken, som har fulgt mig/os længe. Hun scannede mig – så forundret ud – spurgte om jeg kunne være gravid. Hmmm øhhhh. Det så meget sådan ud. Jeg var meget overrasket og chokkeret! - så lå man der med bukserne nede, og fik af vide man nok var gravid. 

Fik taget blodprøve – og JA endelig efter 7 års behandling var jeg GRAVID- homemade with love – weee –
Kirsten fik det straks nyheden (selvom hun var på skiferie), hun blev så glad.
Det kan kun være Kirsten, og hendes råd, vejledning og behandling der har skabt en graviditet hos mig – og ja så også lidt min mand. Jeg kom hos Kirsten igennem hele graviditeten, som forløb så fin. Kisten var/og er bare dejlig beroligende at komme hos. Hun har empati og forstår at lytte – når der ind imellem var noget at bekymre sig om.
Sidst i graviditeten fik jeg vefremmende zoneterapi/akupunktur.
November 2017 kom vores mirakel prinsesse til verden – helt perfekt og velskabt.
Jeg anbefaler alle der har fertilitetsproblemer at kontakte Barnezonen – er ked af at jeg ikke kendte det noget før – så havde jeg måske ikke været nødt til at fylde min krop med alle de kunstige hormoner.

 

Mor og sygeplejerske Mona

 PCO og ingen menstruation

"Jeg har siden jeg blev teenager haft på fornemmelsen, at jeg havde PCO. Jeg blev i en ung alder sat på p piller, men efter en lang årrække besluttede jeg mig for at stoppe med disse.

Herefter udeblev minmenstruation fuldstændig, og jeg fik konstateret PCO i oktober sidste år. 
Jeg valgte at søge alternative veje, da jeg ikke ønskede at tage hormoner igen. Jeg har intet graviditetsønske pt., og det er hovedsageligt tanken om en krop der er mere i balance, jeg stræber efter og ønsker. 
Yderligere er det en rar fornemmelse, at jeg er i hormonel balance til den dag jeg får et ønske om graviditet.

Jeg lagde min livsstil om, og begyndte at spise sund, lækker mad med få kulhydrater, men da dette alene ikke gav mig de resultater jeg ønskede, opsøgte jeg www.barnezonen.dk. Efter kun 2 måneders behandling fik jeg menstruation for første gang i 2 år! Jeg er ikke i tvivl om, at zoneterapi, urter og akupunktur har haft – og har - afgørende betydning for mig, og jeg er meget glad for at jeg valgte at give det en chance."

Anna 24 år

 

PCO og ønsket om graviditet  

Jeg fik konstateret PCO i februar 2012 på baggrund af en blodprøve, der viste forhøjede androgener (mandlige kønshormoner). En scanning forinden havde afsløret, at min livmoder, æggestokke og æggeledere var normale og jeg har og havde derfor ingen cyster på æggestokkene, som ellers også er kendetegnet ved PCO. 

Mens vi ventede på svar på blodprøverne (det tager 5 uger), var jeg blevet spontant gravid (ikke planlagt), men vi mistede desværre barnet da jeg var 7 uger henne, hvilket nok skyldtes mit meget svingende blodsukker og deraf svingende insulinniveau.

Jeg havde spist P-piller de sidste 8 år, så symptomerne på PCO’en kom først da jeg stoppede med disse i sommeren 2011. Jeg følte at P-pillerne gjorde noget mærkeligt ved mig, og jeg havde svært ved at tabe mig og troede det var pillernes skyld. Herefter gik det stærkt med forværring af situationen og efter aborten kunne jeg slet ikke styre min krop: jeg spiste hele tiden, sov hele tiden, havde ingen menstruation og var ofte syg (hvilket jeg ellers ikke plejer). 

Efter aborten fik jeg stadig ikke menstruation, så gynækologen gav mig en recept på Metformin - som satte gang i min cyklus. 

Derefter fik jeg en nogenlunde cyklus - fra 31-40 dage, meget svingende og aldrig på samme længde. Det var som om, at efter at have spist Metformin i 6-12 mdr, aftog effekten og mine cyklusser blev længere og længere (op imod 40 dage). 

Foråret 2013 ønskede mig og min kæreste en planlagt graviditet, men som følge af de meget uregelmæssige cyklusser, havde jeg ingen anelse om, hvornår eller om jeg overhovedet havde ægløsning. Jeg kontaktede derfor Kirsten efter ca. 4 cyklusser uden held med graviditet og fik en tid hos hende i starten af august 2013, hvilket var ca. midt i en cyklus. 

Denne cyklus endte også på 40 dage og jeg blev ked af det, og bange for, at Kirstens behandling ikke havde effekt. 

Ved starten på den nye cyklus (11. september 2013) stoppede jeg min Metformin, fordi jeg ville se, hvordan min krop reagerede uden. Det kunne jo ikke skade tænkte jeg. Jeg mærkede ikke umiddelbart nogle forandringer i min appetit eller energi, så det var positivt. 

Den cyklus testede jeg også for ægløsning ved hjælp af urinsticks og disse viste, at jeg havde ægløsning på 15-17. dagen i cyklussen (ca. 1 måned efter første besøg hos Kirsten), hvilket passer med en cyklus på 28-30 dage - hold da op, det var ny rekord. 

Jeg fik dog aldrig min menstruation, for jeg testede positiv på en graviditetstest 14 dage efter og er nu i 9. uge. 

Jeg er ikke i tvivl om, at Kirsten behandling gjorde udslaget og sikrede, at jeg fik en regelmæssig cyklus og en stærk slimhinde og stærke æg. Fordi jeg hurtigt handlede og tog kontakt til Kirsten, tog det mig altså kun ca. 5 måneder at lave drømmebarnet.

Jeg kan godt mistænke, at jeg ikke havde ægløsning i perioden før Kirstens behandling, og derfor var min cyklus meget uregelmæssig. 

Jeg går fortsat hos Kirsten ca. hver 4 uge gennem min graviditet for at sikre, at jeg bærer barnet til fuld tid, men også fordi det er rigtig god selvforkælelse. 

Jeg kan anbefale alle andre med PCO/fertilitetsproblemer at prøve Kirsten/zoneterapi/akupunktur, for at opnå forbedring af cyklus og graviditet, inden man går videre til lægen - for de skriver blot recepter eller sender én til fertilitetsbehandling som er præget af hormonstimulering og andet skidt.  

Mvh PCO-pigen 23 år.

 

Tillykke med lillesøster -  flere aborter 

Mit første besøg hos Kirsten var i maj 2010. Baggrunden var at jeg få måneder forinden havde aborteret for tredje gang. I alle tre tilfælde udviklede fostrene sig fint indtil 12.-13. uge. 

Min anden graviditet resulterede i en dejlig datter, så jeg vidste at det kunne lade sig gøre (-; Men det biologiske ur tikkede højlydt! I forbindelse med den sidste abort var der en bekendt der nævnte, at kosten kunne spille ind – og jeg havde derfor lagt kosten om efter anbefalingerne i bogen “Spis dig gravid” . Og så var jeg kommet i tanke om, at jeg forud for graviditeten, hvor jeg ventede min datter, faktisk havde fået zoneterapi. En anden bekendt havde hørt om Kirsten, www.barnezonen.dk – og jeg mødte op – en temmelig utålmodig 39 årig, så da Kirsten anbefalede mig at vente tre måneder med at blive insemineret næste gang, syntes jeg, at det var en uendelighed. Men ved nærmere eftertanke kunne jeg jo godt se, at der var en vis logik i, at behandlingerne med zoneterapi, akupunktur, kostændringer og urter skulle nå at skabe forandringer i kroppen. 

Jeg følte at det gjorde mig utroligt godt at komme hos Kirsten. Hver gang jeg tog derfra havde jeg følelsen af at have gjort noget godt for min krop og mit sind. Kirsten har sådan et dejligt roligt og omsorgsfuldt væsen – og jeg oplevede at vi havde en fin kemi. Behandlingerne  havde hurtigt en effekt. Jeg følte mig meget “lettere” i kroppen, mit blodsukker blev stabiliseret, så de migræneagtige hovedpiner jeg havde lidt af fuldstændig forsvandt – og mine menstruationer ændrede sig (blodet blev mere frisk!). 

I foråret 2011 lykkedes det så endelig at blive gravid igen – og på det tidspunkt oplevede jeg så den største effekt af behandlingerne – for hvor jeg i de forgående graviditeter havde været virkelig utilpas de første måneder – haft kvalme døgnet rundt og følt mig som en zombie i et tågeland, så havde jeg denne gang kun morgenkvalme og en almindelig fysisk træthed. Jeg var helt “høj” over, at det også kunne føles sådan at være gravid – og jeg følte at den udrensning jeg havde været igennem og det “forarbejde” Kirsten havde lavet var en meget vigtig faktor i den forbindelse. 

I slutningen af 2011 kom min datter så til verden. En lille, men bomstærk, glad pige (-; Jeg er Kirsten taknemmelig for at have hjulpet mig på vej til at opnå den glæde at blive mor igen. Charlotte

 

 

Det at blive gravid – det lykkes! 

(Troede aldrig det skulle lykkes)

Jeg har ALTID vidst jeg ville have børn - lige siden jeg var helt lille. Så da jeg endelig fandt den rigtige mand og var vi bare enige om, at nu skulle det være. Derfor kom det som et kæmpe chok og en enorm skuffelse, at det bare ikke lykkedes med det samme.

Jeg havde taget p-piller siden jeg var 15 år og stoppede da jeg var 26, så lægen var ikke specielt overrasket, da jeg henvendte mig med en  menstruation der var MEGET uregelmæssig og ofte udeblev. Derfor havde vi forsøgt i knap et år før jeg kom til en gynækolog. Han undersøgte mig og sagde at der intet var galt!

I mellemtiden var der gået yderlige to måneder -  med venten på diverse prøvesvar. Jeg begyndte at blive noget utålmodig og modløs. Vi søgte rigtig meget på nettet, for at finde ud af, hvad der mon kunne være galt og hvad vi selv kunne gøre, for at optimere vores chancer.

Gynækologen begyndte at snakke om kunstig befrugtning, men jeg syntes det var et noget drastisk skridt at tage, eftersom han ikke engang havde fundet ud af hvad der var galt med min krop, siden den ikke reagerede som den burde.

Jeg hørte om en anden gynækolog, der havde skrevet en bog, der hedder: "Spis dig gravid" og som omhandlede kostens påvirkning af vores krop. Jeg købte bogen, læste den og begyndte hos denne gynækolog. Han fandt ud af, at jeg havde PCOS, en sygdom der ellers er rigtig let at konstatere og som jeg havde fået af vide hos den første gynækolog, jeg ikke havde!

 

 Jeg var temmelig bitter, men også glad for endelig at vide, hvad det var, der påvirkede min krop. Jeg begyndte at spise efter principperne i bogen. Eftersom jeg havde fået konstateret denne sygdom PCOS og mine æg ikke ville vokse sig modne af sig selv, måtte de hjælpes på vej af hormoner. 

Vi kastede os ud i det, fulde af forhåbning og forventning om, at NU ville der ske noget og at der ikke var lang tid til, vores ønske gik i opfyldelse. Desværre gik det ikke helt sådan. Æggene voksede fint og alt så ud som det skulle, men alligevel blev vi ikke gravide. Hver gang vi gik i gang med en ny omgang hormoner, blev vores forventninger skruet i vejret, for personalet på klinikken gjorde meget ud af, at give udtryk for, at NU skulle det nok lykkes og alt så perfekt ud.... Men alligevel endte det i kæmpe skuffelse hver gang. Det var utrolig hårdt og vi begyndte at tvivle på, om det nogensinde skulle lykkes for os.

 

Vi forsøgte stadig at finde ud af hvad vi selv kunne gøre, for at hjælpe det hele på vej og vi faldt over zoneterapi som en behandlingsform, der kunne være en mulighed. Vi valgte Kirsten Nielsen www. Barnezonen.dk, fordi det virkede som om, hun havde gode erfaringer med fertilitetsproblemer og at det var lykkes for hende, at hjælpe flere andre med at blive mere frugtbare. Jeg var meget spændt på det første besøg hos hende, men det var en fantastisk oplevelse. Ud over at være et rigtig dejligt og behageligt menneske, var det helt fantastisk at blive mødt uden fordomme og uden at få klistret mærkatet "FORKERT" på sig.

 

Kirsten var utrolig sød at snakke med og ud over selve behandlingen, der bestod af zoneterapi og akupunktur, snakkede vi rigtig meget om kost og vaner osv. som havde en gavnlig virkning på fertiliteten.

Hos gynækologen havde jeg nærmest fået af vide, at jeg var mærkelig fordi jeg hverken drak kaffe eller mælkeprodukter, men her fik jeg af vide, at det bare var super godt, fordi der alligevel ikke var nogle af de to ting, der gjorde noget godt for min krop og fertiliteten.

Alle mine forsøg på at leve mere i harmoni med min krop - gode og sunde fødevarer, undgå kemi og parfume, blev nu meget anerkendt af Kirsten og jeg følte mig forstået og accepteret. Det var som at få en tiltrængt skulderklap ovenpå alle de nederlag og forhindringer og jeg fik rigtig mange nye ideer til, hvordan jeg kunne få forskellige ting ind i min kost, der var rigtig gode for mig og for fertiliteten. Efterhånden kunne jeg tydelig mærke en bedre energi, og en dejlig varme gennemstrømme min krop (tidligere frøs jeg altid).

 

Jeg fik også nogle urtedråber, som jeg skulle tage hver dag. Jeg var fuld af optimisme og gå på mod og når jeg tog fra en behandling, svævede nærmest på en sky og havde mest lyst til bare at tage fri fra arbejde og være i den fantastiske følelse resten af dagen.

 

Jeg begyndte hos Kirsten i efteråret og i februar blev jeg gravid!!! Jeg er ikke i tvivl om at behandlingen hos Kirsten gjorde en forskel. Bare det at få en større forståelse for min krop og komme mere i kontakt med den, var helt fantastisk. Så nu glæder vi os bare til at møde vores søn til efteråret. 

Vicki 29 år

 

Mange års kamp, og endelig er drømmebarnet på vej…

Man går og tror, at det at blive gravid er selvskrevet, og noget der sker, når man har sat sig i hovedet at nu skal det være. Men hvad når denne drøm ikke bare bliver opfyldt, og det ender i en lang kamp, det måtte min mand og jeg igennem, for endelig at blive gravid med vores ønskebarn.

Det startede med, at vi for 4 år siden lagde P-pillerne på hylden, og tænkte nu måtte det ske hvis det skete, dog til vores forbavselse, var der ikke sket noget efter 2 år. Derfor blev vi enige om, at blive undersøgt for derefter at starte i behandling for barnløshed. Vi blev begge testet for diverse ting, men de kunne ikke se, at der skulle være nogen grund til, at vi ikke blev gravide, altså blev vi stemplet med uforklarlig barnløshed. Men vi startede i behandling og det første 1 ½ år gik med 6 insemineringsforsøg, med negative test gang på gang. Så startede vi op med kunstig befrugtning. Det første og andet forsøg gik rigtig godt, gode æg og mange befrugtet, endda med æg i fryseren til senere brug. Yes tænkte vi, nu er den der!!! ! Men nej igen 2 negative test og utallige af frustrationer og tårer fyldte vores hverdag, og tanken om, at jeg aldrig blev gravid trykkede voldsomt.

Så begyndte jeg at læse en masse på nettet om alternativ behandling og specielt akupunktur og zoneterapi, som kunne være en god ting til barnløshed. Trods min skeptiske tankegang omkring det, kontaktede jeg Kirsten Nielsen www.barnezonen.dk idet, jeg havde hørt om hende gennem en veninde, og tænkte jeg kan jo prøve og se hvad det er. Mit første møde med Kirsten gik over alt forventning, hun satte sig ind i min situation med det samme og forslog, at vi tog en behandling på mig hver 14 dag, inden jeg skulle i gang med det 3 og sidste forsøg, samtidig kombinerede hun det med lidt gode kostråd, som jeg kunne følge uden at det blev for meget for mig. Så kom 3 forsøg og for første gang skete der noget anderledes, min blodprøve viste positivt, dog meget svagt. Jeg fik taget blodprøver i nogle uger, men desværre viste det sig, at det var en biokemisk graviditet. Selvom vi var kede af det, var det som om der alligevel var lys forude, for der var trods alt positivt respons på min blodprøve og det havde vi aldrig prøvet før. På grund af den positive blodprøve, fik vi lov til at få et 4 forsøg, og vi var helt oppe og køre. I gang igen med masser af behandlinger hos Kirsten, og denne gang med behandling dagen før min ægudtagning og efterfølgende behandling, da æggene var sat op. Så gik de 14 dage, og jeg skulle op og have taget blodprøve, som alle de andre gange. Om eftermiddagen skulle jeg ringe til klinikken, og mit hjerte var ved at sprænge i luften, for jeg havde ikke fået min menstruation som de andre gange, og jeg synes også at jeg havde det anderledes denne gang. Da jeg har fået sekretæren i telefonen, og hun skal hente min sag, synes jeg der går lang tid før hun vender tilbage, pludselig er der en dame i telefonen der siger,; stort tillykke din blodprøve er rigtig flot… HVAD tænkte jeg, hvad betyder det??? Du er gravid siger hun så efterfølgende, og jeg brød fuldstændig sammen af gråd, og kunne slet ikke få et ord ud af munden, efter 4 års kamp var det endelig lykkedes os at blive gravide, og vi venter nu vores drømmebarn.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Kirsten, www.barnezonen.dk er med til, at jeg den dag i dag er blevet gravid, mit indre har været så stresset og ude af balance. Det fik hun på plads igen, og gjorde helt sikkert min krop parat til at kunne tage imod en graviditet. Jeg kunne mærke min krop havde det anderledes efter Kirstens behandlinger, og med alt det jeg har været igennem, så er jeg ikke længere skeptisk overfor alternativ behandling..… zoneterapi og akupunktur, tværtimod kan det kun anbefales at prøve…..det virkede på mig!!!! Den lykkelige kommende mor

 

Mette – uregelmæssige menstruationer, ildelugtende udflåd, cyster på æggestokkene og PCO syndrom

For at starte ved begyndelsen, havde jeg som teenager kun menstruation ca. 2-5 gange om året. Til trods for misundelse fra veninder, som var irriterede over at have fået menstruation regelmæssigt, syntes jeg alligevel ikke det var særlig sjovt, da det var et tegn på, at der nok var noget galt.

Som 18 årlig blev jeg sat i gang med p-piller, for at få gang i en normal cyklus. Dette gjorde jeg af to omgange, af perioder på lige knapt et år, sidste omgang sluttede jeg som 21 årlig. Det satte da også skub i cyklussen, men den var stadig uregelmæssig.  

Som 24 årlig bliver jeg så gravid med mit første barn, og min menstruation herefter var længe om at komme i gang, og stadig uregelmæssig.

Efter at have født barn nummer to, som 28 årlig, var min menstruation igen længe om at komme i gang, og stadig uregelmæssig. Den rykkede sig nærmest en uge for hver gang.

I februar 2004 falder jeg over en annonce fra Hvidovre hospital, hvor de skal i gang med en stor undersøgelse af PCO-S (jeg kendte ikke selv til det inden), de søger i den forbindelse efter kvinder der som overskriften lyder, "lider af uregelmæssig menstruation og uønsket hårvækst". Dette kunne jeg nikke genkendende til, og melder mig til undersøgelsen.

Under den første undersøgelse, hvor man svarer på en masse spørgsmål, får man også scannet æggestokkene, og her viste det sig, at jeg havde cyster på æggestokkene, ja hele 8 på den ene og 10 på den anden. Dette var jo et helt klart bevis på at jeg "led" af dette syndrom, kaldet PCO-S.

På hospitalet var de meget forbavsede over, at jeg overhovedet var blevet gravid, da netop dette syndrom er en af de største årsager til at kvinder i dag ikke bliver gravide.

Efter denne første undersøgelse gennemgår jeg flere andre undersøgelser, da dette syndrom har andre følge sygdomme såsom overvægt, sukkersyge, kalkmangel. Samtidig med at jeg gik til disse undersøgelser, talte jeg med Kirsten, (som jeg allerede kendte da hun behandler min datter for astmalignende symptomer), om der var noget hun kunne gøre for mig og mine cyster.

Efter fire til seks behandlinger hos Kirsten, med gode resultater, bliver jeg fra Hvidovre Hospital tilbudt en behandling, som bestod af et Insulin-lignende præparat, som skulle kunne regulere dette syndrom. Jeg takker imidlertid nej tak til dette tilbud, da jeg jo allerede på dette tidspunkt ved Kirstens hjælp, havde fået det bedre.

Jeg har nu regelmæssig menstruation,(ja jeg bliver lige overrasket hver gang, og tjekker kalenderen og ganske rigtigt, 4 uger siden sidst), med helt almindelige blødninger, der ikke varer så længe, ingen efter-blødninger, som jeg også havde inden jeg startede. Jeg har også fået helt klare signaler for min ægløsning og kan nærmest mærke ægget vandre, samt lidt klart udflåd der er udtryk for ægløsning. Ind i mellem havde jeg også tidligere meget generende og ildelugtende udflåd  - det er heldigvis også forsvundet.

Ja alle de "forbedringer" man kunne tænke sig i min situation og så helt uden bivirkninger det er dejligt.

Der blev sagt ude fra hospitalet, at der var lidt bivirkninger ved dette Insulin-lignende præparat, såsom hovedpine, kvalme, vægttab (gjorde måske ikke så meget, bare det ikke var medicinen der var skyld i det), almen ubehag, og det syntes jeg ligesom ikke jeg ville løbe an på, når nu det kunne løses på anden vis.

Behandlingen hos Kirsten består ikke kun i Zoneterapi, men i lige så høj grad i behandling med urter, som understøtter zoneterapien, samt en god kostvejledning til ens almen velbefindende, som er tilpasset min situation. Så nu tænker jeg meget i gode fedtstoffer, kornprodukter, grønsager og sojaprodukter. Ja, i det hele taget en masse ting, som jeg aldrig havde troet jeg skulle spise. Det smager godt og har kun den "bivirkning" at kroppen virker som den skal og humøret er i top.

Mette Pedersen 

 

Dorte, 34 år – levet meget usundt i mange år og arbejdet for meget. Problemer med at holde på en graviditet og i det hele taget blive gravid

Efter mange år med meget lange arbejdsdage (ofte 13-15 timer inkl. weekender), alt for meget fastfood og take-away og ikke mindst stress, var jeg nået til et punkt i mit liv, hvor min mand og jeg gerne ville være gravide. Det lykkedes faktisk forholdsvis hurtigt (efter ca. ½ år), men 6 uger henne, aborterede jeg. Vi forsøgte igen, og regnede med at det nok ville gå rimeligt hurtigt, men uden held.

Jeg valgte at tage en pause fra arbejdsmarkedet for at stresse lidt ned – og begyndte at tænke over, hvor jeg evt. kunne få hjælp til at blive gravid. I den forbindelse faldt jeg over Kirstens hjemmeside, og tog kontakt.

Den første behandling var en rigtig ”eye-opener”. Jeg fandt ud af, at min menstruation faktisk ikke var særlig god – jo den var regelmæssig men var ikke længere helt så ”frisk” som den kunne være og trak lidt for meget i langdrag, som Kirsten beskrev det. Jeg fandt også ud af, hvor stor indvirkning de sidste mange års stress og ikke mindst dårlig kost havde på mit helbred og på min manglende graviditet. Ydermere gjorde Kirsten mig opmærksom på, at mit store indtag af mælkeprodukter (mælk, yoghurt, kærgården, margarine mv.) ikke just var en god idé, da det kunne give mig problemer med at ”holde på” en graviditet. Og at jeg i det hele taget skulle holde mig langt væk fra ”blandingsprodukter” og i stedet holde mig til de rene produkter – gerne økologiske. Og hvis jeg så kunne starte dagen med havregrød, så ville det være en virkelig god start Det ville helt klart også hjælpe på den oppustede mave, som jeg sloges med stort set hver dag. Kirsten fortalte også om nogle kinesiske urter, som ville kunne hjælpe både på min mave, min dårlige ryg  og sidst men ikke mindst nogle urter, der ville kunne hjælpe mig til at blive gravid og undgå at jeg aborterede igen.

Jeg må indrømme, at jeg tænkte, at jeg ALDRIG kommer til at spise havregrød om morgenen, og undgå mælk og yoghurt?! Det ville ALDRIG gå. Og hvad var det for noget med de urter? Hmm… Kirsten havde mange anbefalinger til ændringer i min kost (bl.a. husk grøntsagerne!!!), men jeg følte på intet tidspunkt, at det blev presset ned over hovedet på mig. Det var 100% mit valg, hvor hurtigt jeg ville indføre disse ændringer, og hvor mange af dem, jeg ville følge.

Da jeg kørte fra den 1. behandling, tænkte jeg over alt det, som Kirsten havde sagt… og følte at jeg for 1. gang var virkelig motiveret til at gøre en forskel. Jeg følte, at Kirsten helt klart ville kunne hjælpe mig, hvis jeg selv hjalp til. Så jeg kørte direkte ned i supermarkedet – og der røg havregryn ned i kurven – og næste morgen fik jeg min havregrød! Sammen med urterne!

Allerede efter kun én dag med havregrød og urter følte jeg mig 5 kilo lettere! Urterne hjalp virkelig meget, og de første par måneder, hvor jeg gik i behandling hos Kirsten kunne jeg slet ikke undvære dem. Det var FANTASTISK at føle sig slank og let hele dagen.

Jeg ændrede min kost og fulgte Kirstens anvisninger og kom til mine behandlinger, som anbefalet af Kirsten – og jeg er meget glad for at kunne sige, at efter kun 3½ måned begyndte min menstruation at opføre sig som en teenagers igen – og efter 5½ måned blev jeg gravid og er nu i 5. måned og alt ser ud til at gå fint! Foruden at jeg er blevet gravid, som var den overvejende grund til, at jeg begyndte hos Kirsten, har jeg fået en masse positive sidegevinster ved at følge Kirstens vejledninger. Jeg føler mig langt friskere om morgenen – skal ikke bruge 1-1½ time på at vågne op (!), jeg føler mig lettere og har stort set ikke oppustet mave mere, jeg har ikke været til kiropraktor i meget lang tid (fik typisk hold i ryggen hver 2-3 måned) og jeg har ikke det store behov for sukker, som jeg havde før i tiden. Og hovedpine… som jeg havde stort set hver dag, ja, den er forsvundet…

Jeg besøger Kirsten engang imellem, når jeg føler behov for det her under min graviditet, og jeg følger stadig en stor del af Kirstens anvisninger, men er begyndt at spise lidt mælkeprodukter igen, og der ryger da også et stykke chokolade ned engang i mellem. Men de grundlæggende principper ligger så fast i min hverdag nu, at jeg ikke kunne drømme om at ændre på dem – jeg kan jo se, hvor godt, jeg har fået det :o)  Dorte, Roskilde, juni 2007  

 

Katrines PCO – endte med graviditet

Efter 10 år med p-piller besluttede jeg for 2½ år siden, at stoppe med
pillerne for derved at se om jeg kunne få menstruation på "normal vis". Da
jeg ikke havde haft en eneste menstruation i 7 måneder, blev jeg henvist til
en gynækolog , som konstaterede at jeg havde PCO. Han anbefalede mig, hvis
ikke jeg havde til hensigt at blive gravid på daværende tidspunkt,  at
starte med p-piller igen for at få gang i menstruationen, hvilket jeg
gjorde. Derudover "advarede" han mig om, at det kunne tage sin tid når jeg
engang ville have børn og insemination og lignende  behandlinger kunne blive
nødvendige.
I april 2006 besluttede min kæreste og jeg, at tiden var inde for at skulle
sætte nogle børn til verden og jeg stoppede derfor igen med p-piller.
Efter ½  år uden menstruation eller ægløsning besluttede jeg mig for at gå i
behandling. Jeg ville dog først prøve at få gang i systemet ad lidt mere
naturlige veje frem for diverse hormonbehandlinger hos gynækologen.

Jeg søgte på Internettet under både akupunktur og zoneterapi og fandt
Kirsten Nielsen, som udførte begge dele og som samtidig var specialist i
bl.a. barnløshed.

Jeg startede hos hende i oktober 2006, hvor jeg i starten fik behandling ca. hver 14. dag,
bestående af både akupunktur, zoneterapi, kostvejledning og gode råd.
Derudover fik jeg nogle kinesiske urter, som jeg skulle indtage 2 gange
dagligt.
Jeg har altid været en "frossen pind", men efter en måneds tid, begyndte jeg
at få mere varme i kroppen, hvilket i sig selv var utroligt rart. Kirsten sagde, at
det var gode tegn og at det var et fremskridt pga. øget blodgennemstrømning.
Derudover begyndte jeg også at få mere udflåd, hvilket kunne tyde på øget
udrensning eller ægløsning. Efter hånden begyndte min meget træge fordøjelse,

som jeg havde haft problemer med siden jeg var barn, også at blive bedre og mere stabil.

Det betyd en særlig lettelse, ingen oppustenhed og meget bedre humør.

I december begyndte jeg at  blive mere træt, jeg havde øget vandladning og
fik ømme bryster. Jeg tog en graviditetstest som viste positiv og jeg er på
nuværende tidspunkt gravid i 16. uge.
Jeg nåede altså ikke at få menstruation i denne omgang, men jeg har åbenbart
fået ægløsning af behandlingerne. Men det var sådan set også det vigtigste
for nu er jeg gravid og det er bare dejligt.

Katrine 27 år, Greve  

 

Barnløshed
Problematisk at blive gravid og indtil flere forsøg med microinseminering

 
Min historie starter egentlig for en del år siden - nærmere bestemt i 2001, hvor min kæreste og jeg beslutter at forsøge at få et barn. Der går 1 år hvor ingenting sker og vi opsøger lægen. Efter diverse undersøgelser af både min kæreste og jeg, når lægerne frem til at problemet ligger hos mig. Jeg har sammenvoksede æggeledere formentlig efter klamydia (dette er dog aldrig blevet påvist). Det scenarie gør det en anelse vanskeligt for æg og sædcelle overhovedet at finde hinanden. Vi bliver henvist til fertilitetsbehandling på Rigshospitalet. Efter 3 hårde behandlinger med daglige hormonindsprøjtninger, ægudtagning, ventetid om der er sket en befrugtning, ægoplægning og derefter den lange ventetid på 14 dage på om det lille æg har sat sig fast, besluttede lægerne i samråd med os at fjerne mine æggeledere. De mente at de indeholdt væske som kunne genere æggene i at sætte sig fast. Dels skabte væsken måske et dårligt miljø i livmoderen og dels kunne væsken stå og dryppe æggene ud.
Fjernet blev de og jeg besluttede at min krop lige skulle ha' nogle måneder til at komme sig. I mellemtiden opsøgte jeg en zoneterapeut og en akupunktør, som skulle hjælpe mig og min krop til at blive fit for fight til næste behandling.
 
Første behandling på Riget derefter blev en succes. Jeg blev gravid og fødte en velskabt dreng i sommeren 2006.
Den første tid var dejlig - men desværre også fyldt af frustrationer over at amningen ikke rigtig ville lykkedes. Jeg blev ved med at få brystbetændelse og måtte på penicillin hver gang.
 
I oktober 2006 fik vi at vide at det offentlige tilskud til barn nr. 2 ville bortfalde pr. 1/1 2007. Så vi skulle i gang igen hurtigt eller selv betale de 50.000 kr. det ville koste på privatklinik, hvis vi ventede. Det var jo temmelig hurtigt efter vores første barn, men vi ville så gerne ha' at vores dreng skulle ha' en søskende og vi kunne ikke lige se hvordan vi skulle finde 50.000.  Jeg ringede til Riget, der fortalte, at vi kunne blive tilknyttet et projekt, som løb frem til maj 2007. På den måde kunne vi skubbe behandlingsstarten indtil foråret 2007.
Første behandling blev ingen succes. Jeg havde aldrig været synderlig påvirket at de hormoner jeg skulle tage, men denne gang gjorde de et eller andet ved mig. Jeg var nedtrykt og ked af det. Og det endte da også med at jeg ikke blev gravid.
 
Jeg tænkte at det måtte ske noget andet. Al den penicillin jeg havde indtaget lå garanteret stadig og drillede i min krop - så en udrensning måtte jeg ha'!
Jeg fandt Kirsten og det var jo en fantastisk oplevelse.
Vi havde lidt travlt, da jeg ikke orkede at vente yderligere end den måned der normalt skal gå mellem hormonbehandlingerne. Kirsten rådede mig til at vente 3 mdr., men jeg var så træt af ventetid og ville bare gerne ha' al det fertilitetsbehandlingshalløj overstået, så Kirstens behandling blev intensiveret.
Jeg fik zoneterapi, akupunktur en til to gange om ugen og sideløbende urter til at forstærke processen.  Kosten blev også lige gået efter og nogle ting frarådet. Mine nyrer fungerede ikke optimalt (muligvis pga. al penicillinen), så dem arbejde Kirsten på at få op og køre igen. Samtidig skulle min livmoder (huset til det lille foster, som Kirsten kaldte det) styrkes.
 
Tiden kom hvor jeg skulle i gang med hormonbehandlingen. Behandlingen hos Kirsten fortsatte indtil æggene skulle lægges op. Jeg fik lagt 2 æg op. Ventetiden var lang, men 14 dage efter kom den fantastiske besked. Du er gravid!
Scanningen på Riget i 8. uge var endnu en overraskelse.  - "I skal ha' tvillinger!"
 
Hvor er det fantastisk.!! For ganske få år siden var vi bange for at vi aldrig blev beriget med børn - nu får vi 3!!! I skrivende stund er jeg gravid og har termin til januar 2008.
Jeg er fuldstændig sikker på at Kirstens behandling har givet min krop et ordentlig boost, og gjort den fuldstændig klar til at modtage endnu - ikke bare 1 men oven i købet 2 børn.
 
Jeg vil gerne pointere kraftigt, hvor effektivt og vigtigt jeg har fundet det at rense min krop for gamle ophobede affaldsstoffer, som spolerer for det kroppen skal til at gøre sig klar til - nemlig at bære på et lille barn.
Så skulle du være barnløs af uforklarlige årsager, kan jeg kun anbefale at kontakte Kirsten og få tilrettelagt en behandling tilpasset din krop og situation.
  Unni, Roskilde

 

 

  Akupunktør, FDZ zoneterapeut hormon-og NHT-vejleder Kirsten Nielsen | Egernvænget 29, Svogerslev, 4000 Roskilde  | Tlf.: 2984 0009