Graviditet

 

Problemfri amning, bronkitis og overskud 

Min amning med vores første søn Silas var desværre ikke helt uden problemer – og især tanker omkring nok mælk og vægtkurve, gjorde den første tid svær og psykisk belastende.

Derfor var jeg meget interesseret, da Kirsten fortalte om hendes behandlinger for ammeproblemer, og jeg håbede på at amningen med mit næste barn kunne blive mere problemfri. 

I slutningen af min anden graviditet fik jeg nogle behandlinger hos Kirsten. Jeg var så uheldig at få bronkitis i 7. måned af min graviditet, og fik fiberspræninger i ryggen af at hoste. Hver aften og nat, samt når jeg hostede fik jeg hedeture, og mine fødder og hænder hævede. Jeg var meget træt, og begyndte at blive nervøs for, hvordan jeg skulle få energi til at klare den forestående fødsel, og en hverdag med en lille nyfødt samtidig med vores store søn Silas på 2 år. Jeg fik nogle behandlinger med zoneterapi og akupunktur hos Kirsten, suppleret med kinesisk urtemedicin. Det hjalp utroligt godt på hedeturene, og lindrede på hosten så jeg sov bedre om natten. Samtidig med behandlingerne for bronkitis – talte vi meget omkring amning, kost og overskud,  og jeg havde heldigvis fået troen på at den forestående amning nok skulle lykkes. Kirsten anbefalede at tage flydende Royal Jelly straks efter fødslen, og var der problemer kunne jeg altid ”kalde på en omgang zoneterapi” 

Nogle uger inden fødslen var jeg ved at være oven på igen, og begyndte at glæde mig og tro på, at jeg nok skulle klare det. Jeg fødte hjemme (det var planlagt) og lige på terminsdagen. Det var en fantastisk fødsel, hvor alt gik perfekt, og vi fik en dejlig datter, der hedder Malou. 

Jeg tog flydende Royal Jelly og kinesiske urter lige efter fødslen, i det første stykke tid hver dag, og nu tager jeg det, når jeg synes jeg mangler et ”skud” energi. Det bedste ved at tage urterne er, at når jeg fysisk har det godt og har overskud, så bevirker det også et generelt overskud mentalt og psykisk.

Jeg blev fysisk utroligt hurtigt frisk efter fødslen, og nød at jeg umiddelbart efter kunne springe rundt med Silas, efter mange måneder med en stor mave. 

Ved de første par vejninger havde Malou tabt sig lidt, og selvom sundhedsplejersken ikke gjorde et stort nummer ud af det, så blev jeg straks bekymret for om jeg nu igen ville få problemer med amningen. Jeg ringede straks til Kirsten, som dog beroligede mig, og synes det var at overreagere, allerede at give mig zoneterapi. Det var lige det jeg brug for at høre! Amningen er gået rigtig godt lige fra starten, og Malou vokser og trives. Hun er utrolig nem og rolig  – spiser og sover – en skøn baby  i harmoni. Jeg nyder mit overskud og især at jeg også har kræfter til Silas på 2 år.  Et besøg hos www.barnezonen.dk er alle pengene værd! KH. Nana 

 

 Cyste på æggestok, herpesvirus og umådelig stor træthed

I slutningen af juli i år bestilte jeg en tid hos Kirsten www.barnezonen.dk  i håb om, at hun kunne hjælpe mig. 

Jeg havde brug for hjælp til tre ting; en voldsom og langvarig herpesvirus i ansigtet og på resten kroppen, en meget stor cyste på min venstre og eneste æggestok samt voldsom træthed.

Herpesen kunne jeg nogenlunde holde i skak med forebyggende medicin, som jeg havde fået fra lægen. Men jeg ønskede at klare mig helt uden.

Cysten havde jeg haft siden april. Den var nummer 4 i en række af cyster, som jeg havde fået opereret væk. Jeg var indstillet til operation her i efteråret, men orkede ikke flere operationer, for så blot at se en ny cyste dukke op kort tid efter. Mit håb var, at der var en anden vej.

Trætheden var værst hen på eftermiddagen, og ofte så voldsom at jeg dårligt kunne passe min søn på 3. Det var ikke godt. 

Kirsten www.barnezonen.dk gik i gang med at give mig akupunktur og zoneterapi og foreslog mig samtidig nogle kinesiske urter, som jeg skulle tage morgen og aften. Dernæst anbefalede hun mig at fjerne sukker, mælk og gluten fra min kost.

Kostændringerne tog mig lidt tid at få ordentligt indført. Men det lykkedes over nogle uger. 

Herpesen fortog sig hurtigt og efter et par uger besluttede jeg at stoppe helt med medicinen. Det var et sats, men det viste sig hurtigt at være et rigtigt sats, for herpesen kom ikke igen. Helt utrolig dejligt og ærlig talt også temmelig overraskende! 

Mens jeg fortsatte med at komme hos Kirsten med 1-2 ugers mellemrum fik jeg det gradvist psykisk bedre; min træthed forsvandt og jeg begyndte at føle mig i godt humør, og bedst af alt fik jeg fornyet energi til at kunne være sammen med min søn om eftermiddagen. Herligt!

I starten af oktober skulle jeg til en gynækologisk forundersøgelse inden operationen. Til gynækologens (og også lidt min:-)) store overraskelse var cysten helt forsvundet. Det havde han pga min forhistorie tydeligvis ikke forventet. Hihi! Men som han sagde: "mirakler sker!". Ja, med lidt hjælp gør de, tænkte jeg:-) 

Nu hedder næste projekt, projekt baby. 

Kirsten, tusind tak for hjælpen!  Mvh Pia, 37

 

Overskud samt bedre balance efter flere aborter og for tidlig fødsel til  Alvildas mor 


- Alvilda født 3 1/2 mdr. for tidligt, uge 25,6 - mave/tarmproblemer, vækst og vægtkurve

Vores datter Alvilda meldte sin ankomst meget pludseligt og 3 1/2 måned for tidligt! Hun blev født i uge 25,6 i 2004 og der fulgte et langt og strabadserende indlæggelsesforløb på Rigshospitalets neonatal afdeling GN. Alvilda klarede sig igennem på mirakuløs vis. Hendes lunger foldede sig ud, og hun kom aldrig i respirator, men hun fik et par mindre infektioner undervejs, og glemte at trække vejret et utal af gange, ofte med efterfølgende langsomt hjerteslag. Men det er i sig selv at forvente, når man fødes så tidligt. Som det mest graverende udviklede hun dog en moderat grad ROP (prænatal øjensygdom, der ubehandlet kan gøre blind) og lænede sig undervejs kraftigt op af en øjenoperation. Men også ROPen nøjedes med at vise sit grimme ansigt, og gik i sig selv igen – uden operation. Ved udskrivelsestidspunktet var Alvilda på fuld amning hos mig, og vi kunne vi se tilbage på et forløb, der nok havde været voldsomt, men der var også gode chancer for at hun var sluppet uden de store mén.

Undervejs i forløbet havde vi døjet en del med hendes mave. Den var ofte frygtelig luftfyldt, og hun moslede voldsomt rundt i forbindelse med måltider! Vi fik at vide, at det var typisk, at de for tidligt fødte havde problemer med fordøjelsen og væksten hele tiden, så jeg besluttede mig for, at når vi blev udskrevet ville jeg finde en zoneterapeut, der kunne hjælpe eller lindre Alvildas maveproblemer. Jeg var også glad for at høre at amning giver langt mindre risiko for maveproblemer end modermælkserstatning.

På nettet faldt jeg over Kirstens hjemmeside hvor jeg kunne se hun havde ”speciale” i præmature. Ved første konsultation faldt snakken naturligt på forløbet og også optakten til vores lange ophold på GN. Det viste sig at Kirsten ikke bare havde speciale i præmature men også ”kvindesygdomme”.  

I løbet af kort tid blev jeg klar over at en række af de symptomer jeg havde, eller havde haft var foreneligt med de problemer man ifølge Kirsten kan have, hvis man føder for tidligt eller aborterer.

Inden jeg blev gravid med Alvilda havde jeg aborteret 3 gange. Jeg havde haft svært ved at holde på fosteret, og havde altså alle tre gange afstødt det inden uge 8. Jeg havde også haft menstruationer, der ikke rigtig lignede hverken fugl eller fisk, men som var kendetegnet ved at de efterhånden i form af let pletblødning, var spredt ud over 20 dage på en cyklus. Da jeg endelig blev gravid med Alvilda blødte jeg også i begyndelsen, men var lykkelig over at graviditeten denne gang holdt.

Da Kirsten fortalte mig at disse symptomer, kunne hænge sammen med problemer med at ”holde på” og i øvrigt ofte også var forbundet til kuldskærhed mv. gik det op for mig, at jeg selv kunne gøre noget for at forebygge. Jeg har igennem mange år været meget kuldskær, og har haft meget kolde fødder, og jeg skulle ofte tisse. Tidligere har jeg haft mange blærebetændelser, som jeg for nogle år siden har fået zoneterapi for at lindre.

Jeg har nu været i gang hos Kirsten i 3 måneder, og har ud over regelmæssig zoneterapi også fået to forskellige slags kinesisk urtemedicin og følger nogle (ikke alle og ikke fanatisk) af hendes kostvejledninger.

Hvad det er præcis der har hjulpet, er jo aldrig til at sige, men jeg har generelt fået det meget varmere og går mindre hyppigt på toilettet. Jeg har også fået et overskud og føler mig ovenpå, trods det vi har været igennem, og vi har et lille spædbarn som stadig spiser to gange om natten. Jeg var begyndt at menstruere regelmæssigt igen, men i skrivende stund ser det ud til at mine menstruationer nu igen er ophørt. Mange har ikke menstruationer når de ammer, så det at min menstruation er udeblevet, kan i princippet tolkes som et godt tegn.

Og under alle omstændigheder føles det godt at gøre noget selv, for at komme ”på højkant” igen. Følelserne med Alvilda og det at blive mor er helt vidunderligt, men kræver også meget energi og overskud – Alvilda er helt afhængig af mig og min mælk – så jeg er utrolig glad for selv at kunne påvirke min sundhedstilstand på en god og naturlig måde.   

Alvilda vokser og er i fin trivsel, hun er stadig lille af sin alder, men regner man med korrigeret alder ligger hun fint. Hun er stadig på fuld amning hos mig og døjer ikke længere med de maveproblemer vi frygtede skulle styre vores liv. Vi nyder at have en baby, der bare tager verden mere og mere i sin besiddelse, og som er en meget glad baby, der ”snakker” og smiler det meste af tiden.

Alvilda har fået zoneterapi hver 14 dag i starten samt når jeg syntes hendes mave havde brug for det. Nu går der ca. 4-5 uger i mellem hver behandling. Vi fortsætter med børneurterne, som både styrker den sarte mave og immunsystemet.

Vi har her 2 år senere fået en lille søster. Alt er gået så fint 2.gang. Esmaralda blev født kun 1 måned for tidlig. Under denne graviditet har alt været anderledes. For det første oplevede vi det meget glædelige og overraskende at jeg blev gravid ved første forsøg. Det har været skønt ikke at skulle de mange opslidende aborter igennem. Ud over at have fået Kirstens behandling levede vi også relativt økologisk, både før og under graviditeten. Selve graviditeten forløb også som planlagt, dog med tæt opfølgning fra lægeligt hold og med adskillige kompetente forebyggende tiltag (cerclage, profylaktisk antibiotika kure og sygemelding). Da jeg endelig fødte – 1 måned før planlagt - var jeg så langt henne at der over hovedet ingen dramatik har været.

Jeg har opgivet at finde årsag virkning og at forklare  – både det der gik galt første gang og det der sidenhen er gået godt. Men jeg sætter stor pris på de ting jeg selv har kunnet gøre for at medvirke til at vores barn nummer 2 er kommet til verden uden problemer. Og det er en speciel følelse at opleve at min baby næsten vokser for hurtigt.  

Alvilda og Esmaraldas mor

 

Storkøbenhavn

 

August 2006

 

 

Christina  33 år og gravid – ulidelig kvalme og opkast i graviditeten

Under min første graviditet gik jeg til regelmæssig zoneterapi og massage hos Kirsten for velværets skyld og for at forberede kroppen på den forestående fødsel. Kirsten får stadig i dag – 3 år efter – ”skylden” for en ukompliceret fødsel.

Allerede kort tid inde i min anden graviditet led jeg af en forfærdelig kvalme, madlede og opkastninger – døgnet rundt og særligt slemt var det om natten, så jeg tøvede ikke med at kontakte Kirsten for at få hjælp.

Jeg var både fysisk og psykisk udmattet, jeg havde forgæves forsøgt med både ingefær og B12 vitamier efter råd fra apoteket,  og havde svært ved at se det positive i graviditeten.

Kirsten tilbød mig regelmæssige behandlinger med en kombination af akupunktur, zoneterapi og massage. Akupunkturen og zoneterapien var især målrettet mod mavens zoner, som selvfølgelig var hårdest belastet. Allerede efter et par behandlinger havde jeg nogle gode dage. Det var et dejligt lyspunkt i en svær tid.

Kombineret med fornuftig kost, regelmæssig motion og frisk luft og Kirstens gode behandlinger, lykkedes det at få en nogenlunde acceptabel hverdag i de første 5 måneder.

Når jeg havde været hos behandling hos Kirsten, kunne dagen efter være rigtig slem men så løsnede det op for generne, og jeg havde 4-5 dage (nogle gange endda længere perioder) uden nævneværdige gener og kunne dermed fungere rimeligt på arbejdspladsen og i min familie. Efter hånden som ugerne gik blev de gode dage flere og flere.

Det har været en stor hjælp, at Kirsten har adgang til forskellige oplysninger. Hendes viden om naturlægemidlers evne til dæmpning af gener, og til god solid erfaring indenfor zoneterapi samt  akupunktur med adgang til de sidste nye resultater, er jeg meget tryg ved Kirstens behandlinger og råd – jeg  nyder at ”flyve” fra behandlingerne.

Nu er kvalmen endelig forsvundet, men jeg holder ikke op med at komme hos Kirsten. Hun skal via zoneterapi og akupunktur hjælpe mig med, at resten af min graviditet forløber uden nævneværdige gener – såsom ødemer, væske i kroppen, halsbrand osv.

Christina, Roskilde

 

 

Voldsom træthed og kvalme under graviditet

Jeg venter mit andet barn – og er nu lidt overhalvvejs. I uge 6 kom kvalmen og en ubeskrivelig træthedsfølelse der slog mig helt ud. Jeg havde voldsom madlede og måtte tvinge mig til at nippe til lidt ristet toastbrød og drikke lidt saftevand. Når jeg havde fulgt min datter i vuggestue, gik jeg hjem i seng igen. Jeg kunne sove uafbrudt, og hvis jeg ikke satte min alarm til at ringe, sov jeg tit til to-tiden. Så skulle jeg tage mig sammen, spise lidt, og gøre mig klar til at hente min datter. At skulle være alene med hende en time eller to inden min mand kom hjem, kunne virke helt uoverskueligt. Jeg orkede ikke at være ude og lege, og inde blev tiden lang. I en periode overtalte jeg hende dagligt til at se film på dvd’er, og ville hun have sin sut fik hun også det. Bare jeg selv kunne slappe af. Jeg forsøgte at stå for indkøb og madlavning. Jeg var jo hjemme hele dagen. Men alene at skulle overveje, hvilke varer vi skulle have fik det til at vende sig i mig. Nogle gange fik jeg købt ind, men jeg kunne simpelthen ikke tilberede maden. Jeg gik ofte i seng, mens min mand måtte lave mad. Jeg syntes alting lugtede og luftede konstant ud.

I uge 8. var jeg til det første lægebesøg. Her brød jeg fuldstændigt sammen i gråd, og det overraskede lidt mig selv. Jeg havde jo været gravid med kvalme før. Men netop dét, var nok problemet. Jeg kunne ikke overskue endnu en graviditet med kvalme, træthed og ubehag. Under min første graviditet havde jeg hele tiden troen på, at kvalmen snart ville lette. Da de første fire måneder var ovre, vidste jeg, at jeg ikke skulle kaste op, og at jeg kunne holde kvalmen nogenlunde i skak ved at småspise lidt hele tiden og sørge for at få sovet godt om natten. Jeg havde læst alt om graviditetskvalme og forsøgt mig med både mynthethe og mandler, ingefær (både som tablet og rå i en hjemmelavet drik med citron), taget ekstra B12-tilskud og undladt jerntilskuddet i en periode. Men kvalmen forblev og sidst i graviditeten udviklede det sig til halsbrand. Med dette perspektiv for øjet, kunne jeg nu – kun gravid i 8. uge – slet ikke se, hvordan jeg skulle klare 8 måneder på den måde igen. Lægen sendte mig hjem med to forskellige præparater til at syreneutralisere maveindholdet. Jeg havde ikke den store lyst til at tage medicin, men var samtidigt desperat for at opnå bedring.

Jeg havde allerede taget kontakt til Kirsten. Jeg kendte Kirsten fra mit ammeforløb med første barn (brystbetændelse og knuder). Kirsten og jeg lagde en ny plan. Jeg havde det skidt med at tage medicinen. Jeg havde dårlig samvittighed over at være træt og ”doven”. Jeg følte jeg skulle tage mig sammen. Men Kirsten foreslog, at jeg lyttede til min krop og tog dens signaler alvorligt. Og jeg skulle nyde, når jeg tog mig en lur, ikke punke mig for at være doven. Kirsten gav mig akupunktur og zoneterapi, og jeg vendte hjem med en ro og en vished om, at jeg nok skulle klare det her. Jeg begyndte at sove med god samvittighed, og fik gradvist mere energi. Jeg kom regelmæssigt hos Kirsten, og begyndte at spise mere rigtig mad efter Kirstens anvisninger. Blandt andet en engergidrik med frugt og sunde fedtstoffer, som jeg nu dagligt drikker, ligesom jeg også tager nogle kinesiske urter. Jeg har det nu meget bedre og er ikke så træt længere. Jeg springer ofte middagsluren over, men går dog stadigt tidligt i seng. Jeg glæder mig over, at jeg nu kan mærke den lille derinde. Jeg kommer stadigt hos Kirsten, og jeg håber, jeg kan få det endnu bedre. Kirstens behandlinger styrker mine nyrer og min fordøjelse. En gene, som jeg i øvrigt har fundet ud af er relateret til graviditeten og som forværres når jeg har kvalme, er tæthed i næsen, samt konstante propper i ørene.  

Lisa

 

 

 

  Akupunktør, FDZ zoneterapeut hormon-og NHT-vejleder Kirsten Nielsen | Egernvænget 29, Svogerslev, 4000 Roskilde  | Tlf.: 2984 0009