Fordøjelse, forstoppelse

 

Colitis ulcerosa, kronisk tarmbetændelse – hjælp til energi og en hverdag igen !

Jeg har haft Colitis Ulcerosa (CU) siden 2007, hvor det første halve år var et rent helvede. Jeg fik en masse stærkt medicin, som desværre resulterede i at jeg 3 måneder efter konstatering af CU, fik en blodprop i benet.

I en alder af 21 år, stod jeg nu og havde fået konstateret en kronisk sygdom og derefter en blodprop i benet. Jeg mistede ikke modet, selvom lægerne hurtigt gjorde det klart for mig, hvad jeg lige pludselig ikke kunne -  men jeg kæmpede mig hurtigt op igen og kom stille og roligt i gang efter en længere sygeperiode, og fik det heldigvis kun bedre. Jeg har desværre siden haft en del tilbagefald på min CU – lægerne kender  kun til den stærke medicin og det blev en måde, jeg kun kunne få ro på sygdommen på. Dette var ikke en løsning jeg var tryg ved, men det var det eneste jeg kendte til…. .MEN kun indtil jeg mødte Kirsten www.barnezonen.dk  – så fik jeg øje for hvad man kan gøre mht. kost, zoneterapi, akupunktur, kinesiske urter mv.

I midten af 2013 gik det helt galt igen med min mavesygdom. Jeg må indrømme, at jeg er en meget stædig kvinde, som ikke kan / vil indse, at denne sygdom jeg har – er en sygdom man skal tages seriøs – den er jo kronisk og vil derfor ikke bare gå væk hvis jeg lukker øjnene.
Jeg var min værste fjende - jeg lod det kun blive værre og værre, tænkte ikke over hvad jeg spiste, fordi ville ikke sætte begrænsninger for mig selv. MEN MEN MEN…. Det gjorde jeg jo netop, fordi jeg ikke tog min krop eller mig selv seriøs.

Hverdagen med arbejdet blev mere og mere besværligt, og omkring september/oktober i 2013 blev det så slemt, at jeg følte mig usikker så længe jeg var mere end 20 meter fra et toilet, og det kan hurtigt blive ret besværligt, når man som jeg arbejdede som ejendomsmægler. Det er svært at løbe ud på et toilet midt i en fremvisning eller et åbent hus. Til sidst blev det så slemt, at jeg ikke kunne arbejde og i de mange uger jeg alligevel arbejdede, jamen så brugte jeg ALT min energi der.  Mine aftener blev ærlig talt forfærdeligt for alle omkring mig, fordi jeg var ked af det, græd ofte derhjemme, orkede ingenting, kunne/ville ingenting og var ved at miste modet, indtil jeg begav mig ind i kampen mod sygdommen sammen med Kirsten, som aldrig gav op på mig.

Jeg har gået hos Kirsten i en længere periode,  og jeg kender ikke en så god og lyttende person som Kirsten. Hun har fået mig til, at tage min sygdom seriøs, forstå mine behov og hjulpet mig med at give min krop det den har brug for.

Jeg har fået hjælp via hendes viden med akupunktur,  zoneterapeut, kostråd, kinesiske urter og kosttilskud – i dag kan jeg få min hverdag til at fungere og jeg behøves ikke være nervøs hvis jeg ikke er i nærheden af et toilet. Jeg har fået meget bedre energi og overskud til et nyt job. Mit behov for medicin er næsten væk. 

Tusind tak fordi du er som du er Kirsten - du har hjulpet mig til at få min hverdag igen – hvilken større gave kan man bede om.  Jeanne 28 år

 

Maveproblemerne er næsten væk 

En måned med zoneterapi hos Kirsten fik stabiliseret vores datters mave. 

Tilbage i 2010 startede vores datter, Ceci, med at have mavekneb - hun var 4 år. De dage, hvor det stod værst til, kunne hun nå op på at have afføring 10 gange på en dag, og så ellers bare ligge på sofaen og have ondt. Vi forældre var frustrerede over ikke at kunne finde ud af, hvad der var galt, og over ikke at kunne hjælpe hende.  

Efter gentagne besøg hos egen læge blev vi henvist til Hvidovre Hospital, hvor vi indledte et 1½ års langt forløb med mange undersøgelser og skuffelser. Da der ikke var noget fysisk tegn på, at der var noget galt, men fordi vi har rejst meget i udlandet kom hun først på en meget hård pencillin kur, der gav feberture og opkast. Kuren skulle slå alskens bakterier ihjel - kuren hjalp ikke på maven - til gengæld blev hendes immunforsvar slået tilbage til stenalderen, så de efterfølgende måneder var hun modtagelig for al vira.  

Næste skridt på Hvidovre Hospital var, at teste hende for laktose intolerance - det var der heller ikke noget af. Beskeden blev så, at vi skulle se tiden an et par måneder. På det tidspunkt var hun startet i 0 klasse, og det var stærkt frustrerende for Ceci hele tiden at skulle bede om lov til at gå på toilettet i timerne eller om at få lov til at ligge lidt pga. af mavesmerter. I 0 klasse fik hun også en del sygedage, hvor hun bare lå på sofaen med mavepine.  

Da vi endelig kom til samtale med overlægen, fik vi beskeden, at fysisk fejler hun ikke noget, men at mange børn har ondt i maven, og at det er helt normalt, og nu måtte vi se tiden an. Vi synes ikke, der er noget normalt ved hendes situation, og ville ikke bare se til, at hun skulle leve med det, så vi var noget frustrerede over ikke at få brugbare svar fra hospitalet. 

Efter at have tygget lidt på den besked og utallige ubesvarede henvendelser til overlægen, opgav vi hospitalet. 

I et forsøg på at finde et alternativ søgte vi lidt i blinde på nettet, og her faldt jeg over Kirstens hjemmeside www.barnezonen.dk, og der startede vores datter i januar 2013. Efter en måned med ugentlige behandlinger hos Kirsten havde Ceci det allerede mærkbart bedre. Kirsten mente, at det var laktose og gluten, der provokerede Ceci's maven, så vi har lagt kosten om - det er ikke så svært at blive laktosen kvit, da der er så mange gode ris- og soyaprodukter, man kan erstatte mælken med. Det er dog straks svære at blive glutenfri, men vi forsøger fortsat at tage små skridt i den retning.  

Kostomlægning sammen med naturmedicin i form af probiotica, kinesiske dråber og en booster til immunforsvaret har hjulpet os uendeligt meget, og givet vores datter en normal hverdag igen. Det har været helt fantastisk at opleve, at små ændringer eller justeringer, har resulteret i store forbedringer for Ceci.  Ceci har stadig en følsom mave, men nu ved vi nogenlunde, hvad der provokerer den. Hun har ikke haft en eneste fraværsdag siden januar. I starten gik hun hos Kirsten en gang i ugen, nu er vi der hver 3. uge - mest for at sikre, at vi holder fast i de gode rutiner og fordi Ceci synes, at zoneterapi er noget af det mest fantastiske i verden. 

Som en sidegevinst har Ceci også taget godt 5 kg på siden januar - ikke at vægten på noget tidspunkt har været kritisk - men vi tager det som et sundt tegn på, at hun nu optager alt det gode fra maden.  Ceci og Anne-Mette

 

Galdesten, mavesmerter og vellykket leverskylning  

 

Efter min graviditet og fødsel begyndte jeg at få langvarige og hyppige anfald af mavesmerter i lever/galderegionen.Jeg kontaktede egen læge og blev henvist til scanning af galdeblæren.Jeg fik ved scanningen konstateret en galdesten på 1,8 cm, der sad fast i galdeblæren. Lægerne ville ikke umiddelbart operere, men sagdeat jeg skulle se tiden an i 3 måneder. Jeg blev udstyret med noget stærkt smertestillende medicin, som jeg kunne tage ved kommende anfald.  

For at gøre noget i den mellemliggende tid, begyndte jeg i behandling hos Kirsten, som jeg havde fået kendskab til gennem min mor. Jeg blev behandlet med zoneterapi, akupunktur, kostråd og kinesiske dråber. Ret hurtigt stoppede mine anfald, så jeg ved den opfølgende samtalepå hospialet blev.fritaget for operation.  

Der kunne dog stadig komme smerter når jeg løb, så derfor besluttede jeg mig i samråd med Kirsten, at prøve en leverskylning.Kirsten vejledte mig – trin for trin. Smertefrit og egentlig meget let. Slet ingen ting ift mine tidligere smerter og galdestensaffald. Ved selve leverskylningen udstødtes der mange - både store og små sten, og det er ikke sidste gang jeg har foretaget en sådan. 

Jeg er i dag meget taknemmelig over at jeg ikke fik fjernet galdeblæren og skulle leve med de mange bivirkniger det giver. Sarah, 27 år.

 

 

Oppustet mave, træthed, hovedpine og manglende mavesyre 

Jeg havde gennem længere tid døjet med stigende hedeture; vågnede mange gange om natten og sad på arbejdet med pludseligt blussende ansigt.

Det var på tide at få gjort noget ved det, men jeg havde ikke lyst til at tage hormoner. En veninde fortalte mig, at hun havde haft gode resultater med zoneterapi, så jeg søgte derfor i mit lokalområde og fandt frem til Kirstten, www.barnezonen.dk

Kirsten startede med at behandle mig for hedeturene, med zoneterapi, akupunktur og urtedråber, og meget hurtigt oplevede jeg en mærkbar effekt.

Tidligere havde jeg ofte en meget oppustet mave og min fornemmelse var, at der var mad, jeg ikke rigtig kunne fordøje. Ved hjælp af behandlinger, urtemedicin, mavesyre kapsler og en kostvejledning har jeg nu fået mere styr på fordøjelsen og føler mig langt mere veltilpas. 

I kraft af Kirstens kostuddannelse har hun kunne rådgive mig i, hvilke fødevarer, som styrker mig og hvilke, der forværrer mine symptomer. Kirsten har også været god til at komme med forslag til alternativer til f.eks. ’de søde sager’, så det har gjort kostomlægningen nemmere.

Det sker selvfølgelig, at jeg får spist eller drukket noget, der ikke er så godt. Resultatet mærkes med det samme i form af hovedpine, oppustethed og træthed.  Men nu har jeg en viden og nogle værktøjer, som jeg kan bruge fremadrettet.

Kirstens behandlinger har altid foregået i et omsorgsfuldt miljø, hvor der også har været plads til at snakke om andre ting i livet, som har optaget mig undervejs, og jeg har fået mange gode og brugbare tilbagemeldinger med mig.

Gitte, Roskilde


Frida - dårlig fordøjelse, smerter og forstoppelse

Vores Datter blev født sommeren 2009. Efter mange ugers kamp med amning, hvor Frida konstant havde luft i maven og ondt, måtte jeg opgive og Frida blev flaskebarn. I starten trivedes hun godt med flasken, men hurtigt måtte vi sande at vi havde et barn som havde mange problemer med luft i maven og ondt når hun skulle af med sin afføring. Det var ikke fordi hun havde hård mave, men ondt gjorde det. Vi blev anbefalet, af både læge og sundhedsplejersken at give hende lactulose, men vores oplevelse var blot, at hun fik mere luft i maven... Lægen mente at det var fordi hun fik for lidt, vi var på dette tidspunkt op på 15 ml pr. døgn, hvilket er langt over anbefalet dosis... Da Frida var 3,5 mdr fik hun sveskemos og det virkede virkelig godt og blev vores redning. Da Frida blev 1 år havde hun ikke brug for den daglige teskefuld sveskemos og alt virkede fint ;-) 

Men men... Da Frida blev 2 år fik hun en colibakterie i maven, som ikke skulle være der. Den gav hende MEGET tynd mave op til flere gange dagligt. Bakterien skulle bekæmpe sig selv, men det gjorde den ikke og vi måtte ud i penicillin behandling. Bakterien forsvandt dog ikke og vi blev henvist til en børnelæge. Vi valgte en med speciale i allergi, da Fridas far har haft meget allergi som lille og måske kunne der være en sammenhæng. 

Vi kom hurtigt til og Frida blev testet for div. allergier, heldigvis negativ. Hun fik taget et hav af blodprøver og flere afføringsprøver blev taget... Alt kom tilbage med gode svar - dejligt! Men hvorfor havde vores lille pige så stadig tynd mave? Og nu var det blevet så slemt at hun var begyndt at holde på afføringen, vel hendes måde at kontrollere bare en smule på. Som månederne gik fik hun hård mave og meget ondt når hun skulle af med det. 

Børnelægen gav os recept på movicol junior, hvilket virkelig hjalp Frida i starten. Som månederne gik prøvede vi flere gange at trappe ud af movicolen, men hun fik hård mave lige med det samme igen :-( Frida kunne på det her tidspunkt holde op til 9 breve movicol i sig før hun kom af med noget... og der kunne gå ml. 2-5 dage uden afføring. Børnelægens svar var; at sådan er der jo bare nogle børn som har det! 

Det svar kunne vi ikke leve med og det er her Kirsten www.barnezonen.dk kommer ind i billedet. Frida er blevet 3 år da vi kontakter Kirsten, og på de 2,5 mdr som er gået har Frida fået 5 behandlinger (får stadig ca. hver 3. uge) Kirsten www.barnezonen.dk anbefalede at Frida dagligt skulle have nogle kinesiske børneurter, hørfrøolie og probiotica. Det har ikke altid været nemt at få urtedråberne i Frida, men et sugerør og lidt kakaomælk har hjulpet os meget ;-) I dag har Frida næsten afføring dagligt, uden smerter og den hårde mave er stort set væk og det er movicolen også ;-) Vi ville ønske vi havde kontaktet Kirsten www.barnezonen.dk tidligere i forløbet, så kunne det være vi kunne have sparet os selv og ikke mindst vores datter for mange, mange måneders smerter. Frida er nu glad, vil prøve meget mere og TØR GIVE SLIP :-)

Malene og Kim Jørgensen - Ringsted.

 

Christian  31 år Colitis ulcerosa,  kronisk tarmbetændelse

For ca. 10 år siden fik jeg konstateret tarmbetændelses-sygdommen: colitis
ulcerosa. En kronisk mave sygdom, der periodevis blusser op og forårsager
blødende sår i tarmsystemet, der igen medfører - til tider - temmelig voldsom
blodtab gennem afføringen.
Via Colitis-foreningens hjemmeside, og gennem samtaler med andre colitis
patienter, står det klart at man almindeligvis betragter colitis som en
sygdom man, for det første ikke ved ret meget konkret om, ikke har mange
forskellige behandlings former for, og oftest må acceptere at man har den resten
af livet. Man får som patient ordineret medicin som er betændelses hæmmende
som man tager mens sygdommen er i udbrud, og som man videre skal tage i
en periode efter den er slået ned. Det er en forholdsvis stor mængde medicin
man tager, og personligt har jeg ofte fået det meget skidt ved starten af
hver behandling. Faktisk får jeg det meget værre i nogle dage når jeg begynder
på medicinen end jeg har det når jeg "bare" har colitis i udbrud!
For mit vedkommende har medicinen (Salazopyrin) med tiden haft mindre og
mindre virkning på min sygdom. Jeg har været i tvivl om det overhovedet
har hjulpet de sidste perioder jeg har taget det. Lægerne ordinerer blot
mere og mere medicin!
Jeg valgte at prøve at finde andre behandlingsformer, og gennem familie
og venner fandt jeg frem til Kirsten www.barnezonen.dk
Kirsten kender sygdommen og har behandlet andre mod lignende problemer med
gode resultater.
Efter min første zoneterapeutiske behandling, og parallel behandling med
kinesisk urtemedicin, som Kirsten gav mig, skete der noget exceptionelt.
Dagen efter min første behandling havde jeg det vidunderligt, det føles som om betændelsen ganske enkelt var væk!! Ingen tarmblødninger og smerter. Ingen bivirkninger overhovedet.

Sideløbende med de to behandlingsformer har Kirsten forslået ændringer på
mine kostvaner som jeg (for det meste!) har fulgt, og jeg har indtil videre
intet mærket til min sygdom siden.
Det er, som Kirsten siger, ikke sikkert at alle er lige modtagelige for
zoneterapiens positive virkninger, men for mig er det helt uimodsigeligt
den bedste behandling mod min sygdom jeg har prøvet.

Nu kan jeg leve med min kroniske tarmsygdom og holde den nede med kosten, urter og zoneterapibehandling ca. .hver måned.
Jeg vil på det varmeste anbefale alle der lider af colitis ulcerosa at give www.barnezonen.dk et kald, og krydse fingre for at hun ikke har alt for travlt!

Christian Glass, København

 

Victor født 3 ½ måned for tidligt – voldsom forstoppelse

Victor kom til verden 11. februar 2004 på Rigshospitalet 3½ måned for tidligt (uge 25+4). Han vejede ved fødslen 860 gram.

Victor klarede den første måned af sit liv fint, og havde ”kun” de problemer man kan forvente når man er født så tidligt, så som vejrtrækningsproblemer og respiratorbehandling. Victor fik modermælk fra sin mor.

Da Victor var godt en måned gammel blev han syg af NEC. En alvorlig tarmsygdom der specielt rammer præmature i deres første tid. Kort efter han var blevet rask fik han NEC igen

Efter 4 hårde måneder på Riget fik vi lille Victor på 2500 gram hjem i starten af juni. Han havde meget svært ved at tage på, og vi var derfor nød til at starte på en speciel modermælkserstatning. Samtidig gik amningen langsomt i stå.

Det var her Victors hårde mave startede. Hans sarte præmature mave der havde været så meget igennem, skulle nu også klare modermælkserstatningen.

Vi blev nødt til at starte på Laktulose, som er et afføringsmiddel. Men alligevel gik der mange dage imellem hans afføringer. Lægerne fortalte, at der helst ikke skulle gå mere end 2 døgn imellem, derfor var vi ofte nød til at hjælpe Victor af med hans afføring ved hjælp af vatpind og vaseline.

Det var utroligt hårdt, at se på Victors hårde kamp bare for at levere lidt afføring. Derfor startede vi i august hos en zoneterapeut, men efter 5 behandlinger stoppede vi igen, da vi ikke syntes det havde nogen virkning.

I min mødregruppe (specielt for præmatur) fortalte en mor om Kirstens zoneterapi med speciale i børn og for tidligt fødte børn.

Vi læste blandt andet andres historier på hjemmesiden www.barnezonen.dk. og fik lyst til at prøve noget alternativt igen.

Trods afstanden fra København til Roskilde, fik vi nu en tid til Victor – det kunne jo ikke blive ved med den forstoppelse.

Victor startede i november hos Kirsten. Udover zoneterapien brugte hun også nogle kinesiske børneurter samt foreslog mælkesyrebakterier til små børn.

Efter et par behandlinger kunne vi allerede se en bedring, og efter 5-6 behandlinger havde Victor et fast afføringsmønster dagligt. Samtidig har vi kunnet nedsætte Victors forbrug af Laktulose fra 24 ml til 16 ml dagligt.

I skrivende stund medio januar, har Victor og hans mave det rigtigt fint. Så vi er nu stoppet med zoneterapien hos Kirsten, men fortsætter med børneurterne og mælkesyrebakterierne.

Nu ved vi hvad der er at gøre hvis maven går i hårdknude igen.

Victor, Jacob og Pernille

København 

 

 

Hashir, født i uge 36 +3, fødselsvægt 1600 g

Hashir har haft forstoppelse i snart 6 år.

De første 2 år prøvede vi med Laktulose, og svesker. Éngang imellem også citron saft efter min mors udsagn.

Da dette ikke rigtig hjalp mere og hans problem blev værre og værre gik vi til vores egen læge som anbefalede at bruge Movicol. Det prøvede vi i ca. 1 år. Det hjalp kun når han fik Movicol ellers ikke.

Vi gik til lægen igen som henviste os til Glostrup Sygehus. Vi fik et brev hvor der var 3 måneders ventetid. Det kunne jeg ikke rigtig bruge til noget, så jeg søgte lidt på nettet og fandt en børnelæge som jeg ringede til og fik en tid meget hurtigt.

Hun anbefalede også Movicol, samt tog en masse prøver og fik Hashir’s mave scannet. Han fejlede ikke noget. Så hun blev ved med at sige at Movicol´en nok skal hjælpe ham. Det prøvede vi lidt over 1½ år igen, men uden effekt. De dage han fik den kunne han godt lave afføring ellers ikke.

Hashir er nu 6 år og skal snart starte i skole. Han har stadig meget store problemer med forstoppelse, der kan gå mellem 2 og 8 dage mellem afføringerne og han har næsten daglige smerter i maven. Ind imellem har det været så voldsomt at han har haft opkastninger.

For ca. 3 måneder siden var jeg inde på www.praematur.dk , for at læse om noget andet. Der fandt jeg lige pludselig andre forældres oplevelser om forstoppelse. Det lød lovende og ville prøve dette.

Hashir har nu fået 9 zoneterapibehandlinger. I starten hver uge, men nu går der 3 uger i mellem. Desuden har vi hver dag givet ham kinesiske børneurter, Probiotica og hørfrøolie.

Vi synes det har hjulpet meget i disse 3 mdr. Hashir har været i behandling.

Det blev langsomt bedre og bedre – nu har der ikke været smerter i mange uger og afføring næsten hver dag.

Hashir synes også selv at han har det bedre i sin mave nu. Han er meget gladere end før. Og han er mest af alt glad for at det ikke gør ondt i maven mere. Før i tiden kunne han godt have mange, voldsomme smerter.

Hashir's mor

 

 

Kvinde 34 år – stress, træthed og problemer med fordøjelsen

Mor til to børn, et krævende job og forsøg på at gøre det bedste blev jeg sygemeldt fra mit job på grund af stress.

Jeg havde mavesmerter, kvalme, opkast, svimmelhed og meget psykisk påvirkelig. Det var svært for mig at slappe af og samtidig var jeg slæbende træt.

En bekendt fortalte mig om Kirstens kombination af flere behandlinger som måske kunne hjælpe mig tilbage til livet.

Jeg startede med behandling 1 -2 gange om ugen, kombineret massage, akupunktur og zoneterapi. Meget hurtigt mærkede jeg en bedre søvn og mere ro i mig selv. Senere fulgte også behandling med urter samt en bedre kost.

Den evige træthed og fornemmelsen at balancere mod afgrunden, forsvandt stille og roligt. Samtidig oplevede jeg, at jeg også selv kunne forstå og påvirke min situation.

Med behandlingerne, kinesiske urter og en bedre kost fandt jeg langsomt og sikkert tilbage til mig selv og mit liv – og ikke mindst også den psykiske og fysiske balance. I snakken med Kirsten fik jeg en ide om, hvilke dele af min krop der ikke fungerede optimalt, samt hvor jeg skulle sætte ind – det var først og fremmest min mave og energitabet. I løbet af en til to måneder følte jeg for alvor, at jeg fik det bedre.

Efterhånden har jeg lagt mærke til at mange af de symptomer som Kirsten har ”opdaget” og har hjulpet mig med, er problemer jeg har gået med i mange år. Med kostændring og fortsatte behandlinger får jeg det stadig bedre og en dejlig fornemmelse at gøre noget godt for mig selv.

Nu er mit liv vendt tilbage, jeg kan nyde min familie og jeg har kræfter til at arbejde igen. Jeg kommer stadig hos Kirsten ca. hver måned og jeg glæder mig hver gang. Det er i høj grad blevet et frirum, der hjælper mig med at holde fokus på min krop, som en vigtig ressource.

Jeg takker for mange gode samtaler og for at det lykkedes at finde en god løsning, inden jeg gik helt ned.

Kvinde, 34 år

 

 

  Akupunktør, FDZ zoneterapeut hormon-og NHT-vejleder Kirsten Nielsen | Egernvænget 29, Svogerslev, 4000 Roskilde  | Tlf.: 2984 0009