Urter/Kinesiske urter

Kinesisk urtemedicin – generelt

Kinesiske urter er utrolig effektive sammen med akupunktur og zoneterapi og kan i mange tilfælde forkorte behandlingsforløbet til det halve.

Grundlæggende er kinesisk medicin bygget omkring en balance mellem Yin og Yang. Urterne tager udgangspunkt i et holistisk livssyn og traditionelle orientalske principper.

De moderne kinesiske urteformularer jeg arbejder med, er en videreudvikling af de recepter man har brugt i Kina i tusindvis af år. Kendte amerikanske og engelske urtemedicinere som Harriet & Efrem Korngold og Giovanni Maciocia, har videreudviklet gamle traditionelle recepter og målrettet dem til vor tids helbredsproblemer.

Kinesisk urtemedicin er nok den folkemedicin i verden der er mest udviklet. I Kina har man fundet skrifter omkring helbredelse med urter der går helt tilbage til det 2. århundrede. I Kina er behandling med urter stadig meget udbredt, faktisk er et urteapotek en almindelig del af gadebilledet.

Indenfor kinesisk medicin tolkes sygdom som en ubalance i kroppens energi-system, hvorigennem livsenergien, Qi strømmer. Den orientalske filosofi er at genoprette Qi-balancen, så energien atter strømmer frit og kroppen har de bedste vilkår for at helbrede sig selv. Således samme filosofi som akupunktur og zoneterapi.

Jeg har selv haft utrolig glæde af kinesisk urtemedicin og min interesse er vokset støt i takt med, at jeg har mærket resultaterne på mig selv. Jeg har tidligere oplevet forskellige grader af disharmoni og ubalance –bl.a. ledsmerter og manglende energi, hvor det var umuligt at opnå optimal livskvalitet med traditionel behandling, god kost, akupunktur og zoneterapi. Her fik jeg effektiv og hurtig hjælp af urterne.

Mange positive tilbagemeldinger fra mine klienter, styrker blot min lyst til at anvende og arbejde med disse urter. Jeg har særdeles gode resultater med de kinesiske børneurter (se disse)som fx bruges til små børns mave/tarmproblemer, kolik, mv. Desuden har jeg gode erfaringer med kvinders hormonalproblemer f.eks. PMS, humørsvingninger, mensessmerter, barnløshed og ved overgangsalderen. Flere klienter er meget glade for at kunne slippe for hormonbehandlinger og P-piller som smertebehandling.

Urteformularene har deres oprindelse i Kina men dyrkes og produceres i USA, hvor hvert produkt gennemgår en streng, offentlig kvalitetsprocedure (GMP – Good Manufacturing Pratice). Her bliver hvert enkelt produkt testet for diverse toksiner, tungmetaller og bakterier. Samtlige toxikologiske vurderinger af produkterne kan ses på www.kanherb.com

 

Jeg vil således anvende urterne som en integreret del af behandlingen. Ud fra din personlige konstitution og de symptomer du oplever, sammensætter jeg urtemedicin der passer til netop dig og dine behov.

På grund af den danske lovgivning omkring markedsføring af kosttilskud er det ikke tilladt at beskrive (anprise) enkelte produkter, hverken urtemedicin eller kosttilskud, derfor finder du ingen navne på produkterne på denne side.

 

Jeg vil gerne understrege at intet på denne side kan tages som anbefaling af et bestemt produkt, eller erstatte et besøg hos din egen læge

 

 

Kinesiske børneurter

Gennem mange år har jeg behandlet for tidligt fødte børn og kolikbørn med zoneterapi. Det er en meget effektiv behandlingsform og mange børn bliver i dag hjulpet med zoneterapien.

Efter jeg er begyndt at bruge børneurterne i behandlingen af børn, har jeg oplevet, at jeg nu kan behandle dem både hurtigere og mere effektivt.

Hele filosofien bag zoneterapi og akupunktur er den sammen som den der ligger til grund for urtemedicinen, hvilket betyder at behandlingsformerne understøtter hinanden, og derfor giver optimal effekt.

Indenfor konventionel sygdomsbehandling af børn er antibiotika med til at redde liv, men almindeligvis skrives der alt for mange recepter ud til ikke-farlige sygdomme der ofte forsvinder igen af sig selv som f.eks. mellemørebetændelse, bihulebetændelse, halsbetændelse, mave-tarmkatar, urinrørskatar og hududslæt. Ondt i ørerne er den mest almindelige årsag til besøg hos børnelægen, og standardbehandlingen er penicillin, og det selvom studier har bevist at antibiotika ikke effektivt mindsker forekomsten af øreinfektioner. I USA anbefaler man ikke længere antibiotika til almindelig mellemørebetændelse og halsbetændelse hos børn over 2 år. Det amerikanske Center of Disease Control skønner at 20 – 50 procent af de recepter der skrives på penicillin til børn er overflødige. Gentagne antibiotikakure underminerer barnets modstandskraft overfor infektioner og gør derfor at de ofte kommer igen og igen. Desuden vil der forekomme bivirkninger som candida infektion i mave-tarmkanalen, diarré og dårlig optagelse af føden.

Urterne stiller alternative løsninger til rådighed overfor børnesygdomme – uden ubehagelige bivirkninger.

 

Indenfor kinesisk medicin tolkes sygdom som en ubalance i kroppens energi-system, hvorigennem livsenergien, Qi strømmer. Den orientalske filosofi er at genoprette Qi-balancen, så energien atter strømmer frit og kroppen har de bedste vilkår for at helbrede sig selv.

Urterne er sikre og effektive remedier der støtter og beskytter barnets ve og vel – fra spæd og helt op gennem voksenlivet – da de henvender sig til mange af de mest almindelige problemer vi ser hos børn i dag.

I dag har et amerikansk firma produceret 11 forskellige urteformularer der er lavet specielt til børn. De er søde i smagen og børnene accepterer dem ofte uden tøven. Urteformularerne er helt unikke. Der findes ikke lignende kosttilskud til børn i Danmark der er rettet så specifikt mod typiske børneproblemer.

Urterne gives nemt i dråbeform direkte fra pipetten i barnets mund.

Urteformularene har deres oprindelse i Kina men dyrkes og produceres i USA, hvor hvert produkt gennemgår en streng, offentlig kvalitetsprocedure (GMP – Good Manufacturing Pratice). Her bliver hvert enkelt produkt testet for diverse toksiner, tungmetaller og bakterier. Den tryghed det giver, er særlig vigtig, når man behandler børn.

Den optimale effekt af urterne opnås ved sideløbende behandlinger med zoneterapi og evt. kostændringer.

Særligt præmature børn er modtagelige overfor vira og bakterier - får meget nemt ubalance i deres små kroppe. Det er essentielt at undgå nye komplikationer, da det kan svække barnet yderligere. Som en støtte til barnet kan man som forældre gøre meget. Nænsom zoneterapi, god nærende kost (modermælk) og børneurter er gode, blide metoder til at støtte barnets vækst og velvære.

Jeg har en god kontakt til Dansk præmatur forening. På deres hjemmeside www.praematur.dk under behandling mm, er beskrevet zoneterapi og kinesiske børneurter samt nogle af mine klienthistorier.

På grund af den danske lovgivning omkring markedsføring af kosttilskud er det ikke lovligt at beskrive (anprise) enkelte produkter, hverken medicin eller kosttilskud, derfor finder du ingen navne på produkterne på denne side.

Jeg vil gerne understrege at intet på denne side kan tages som anbefaling af et bestemt produkt, eller erstatte et besøg hos din egen læge.

  Akupunktør, FDZ zoneterapeut hormon-og NHT-vejleder Kirsten Nielsen | Egernvænget 29, Svogerslev, 4000 Roskilde  | Tlf.: 2984 0009