Kvindeproblemer

Jeg kombinerer akupunktur, zoneterapi, personlige kostråd og urter i mine behandlinger. Således at de passer netop til dine ønsker og behov.

 

Jeg har i mange år arbejdet med behandling af kvindeproblemer og har bl.a. gode erfaringer med:

 • Menstruationssmerter/PMS
 • Barnløshed (læs klienthistorie) (læs klienthistorie)
 • Poly cystisk ovariesyndrom (læs klienthistorie)
 • Midt-cyklus blødninger
 • Manglende menstruationer og problemer efter brug af P-piller
 • Uregelmæssige blødninger
 • Voldsomme blødninger
 • For tidlige fødsler og spontane aborter (læs klienthistorie)
 • Graviditetsbesvær (Læs klienthistorie)
 • Hedeture/nattesved (Læs klienthistorie)
 • Overgangsalder (Læs klienthistorie)
 • Lichen Sclerosus/autoimmune lidelser 
 • Svimmelhed
 • Svamp/udflåd
 • Blærebetændelser
 • Amning
 • Hovedpine/stress
 • Humørsvingninger
 • Koncentrationsbesvær/nervøsitet
 • Træthed/manglende energi
 • Smerter i ryg, lænd, skulder samt generel efterfødselsvækkelse
 • Hudproblemer, eksem og hårtab
 • galdesten, leverrensning
 • Bedre sædkvalitet til din kæreste

Du kan læse andre kvinders historier under klienthistorier.

 

poly cystisk ovariesyndrom 

Man regner med, at ca. 20-25 procent af yngre danske kvinder er berørt af PCOS i større eller mindre omfang. Kort og godt drejer det sig om, at kvindens æg ikke udvikles og modnes. Der sidder mange små cyster omkring kanten af selve æggestokken. Cysterne er delvist udviklede æg der ikke er blevet afstødt. Symptomerne omfatter menstruationsforstyrrelser, uren og fedtet hud, usædvanlig træthed, hovedpine og udvikling af skaldethed og uønsket hårvækst – og problemer med at blive gravid.

I 2007 lavede Forenede Danske Zoneterapeuter et pilotprojekt som siden er blevet kendt verden over. Otte kvinder i alderen 24-34 år med PCO/PCOS og lange menstruationsintervaller (33-90 dage) deltog i den kliniske undersøgelse. Udredning, gynækologisk undersøgelse med ultralydsscanning, blodprøvetagning samt lægelig observation foregik på Fertilitetsklinikken Trianglen. Kvinderne modtog hver 19 zoneterapibehandlinger fordelt på 5-6 måneder. Pilotprojektet viser, at zoneterapien har en signifikant virkning på både cykluslængden og antallet af follikler i æggestokkene. F.eks. faldt gennemsnitslængden af kvindernes menstruationscyklus fra 53 dage til 38 dage. Og ultralydsscanningen af kvindernes æggestokke viste et fald fra gennemsnitligt 42 til 25 follikler, hvor op til 24 follikler er normalt.

Kvinder med PCOS oplever allerede i puberteten uregelmæssigheder i deres cyklus. Sjældne, uregelmæssige eller helt udeblivende menstruationer er alle almindelige variationer. Disse cyklusforstyrrelser er typiske tegn på at der er problemer med den regelmæssige månedlige ægløsning. Mange teenagere bruger desværre p-piller til at kontrollere deres cyklus med, hvilket ofte føre til en meget forsinket diagnose. Ofte er det først når kvinden stopper med p-piller (f.eks. i forbindelse med at hun gerne vil være gravid) og igen oplever uregelmæssigheder i cyklus, at der stilles en diagnose.

For få år siden opdagede man at insulinresistens er en væsentlig årsag til PCOS, og da insulinresistens jo er en livsstilssygdom (som diabetes 2) så kan PCOS faktisk helbredes via kostændringer, motion – og zoneterapi. 

 

Pre Menstruelle Syndrom - PMS

PMS kan bredt beskrives som følelsesmæssige og fysiske symptomer, der opstår 1- 14 dage før menstruationen og lindres ved menstruationsblødning.

Disse symptomer kan indbefatte irritabilitet, aggressivitet, vredesudbrud, ængstelse, depression, angst, sløvhed, manglende koncentration, tudeture, hovedpine, vekslende afføring, akne , trang til fed mad eller sødt, ømme bryster, smerter, kramper og lændesmerter m.m.

Symptomerne kan variere meget i intensitet, fra at være milde til ekstremt alvorlige og strækker sig over 1 dag til 2 uger før menstruationen. Sjældent opleves disse symptomer i selve perioden.

Mange kvinder i vor tid oplever PMS og omfanget har taget til gennem de sidste generationer og typisk blandt amerikanske og europæiske kvinder.

Kvinder med alvorlige PMS symptomer kan være til stor gener for familien, kollegaer og sig selv. Hos nogle kvinder er symptomerne så voldsomme at lægen ordinere behandling med hormoner eller antidepressiv medicin, som jo ikke er uden bivirkninger og i mange tilfælde ikke løser de egentlige problemerne.

Det er almindeligt kendt at akupunktur og zoneterapi er et godt redskab ved barnløshed, men er mindre kendt ved PMS symptomer. På grund af evnen til at stimulere kroppens egne ressourcer, er zoneterapi og akupunktur yderst effektiv over for hormonelle sygdomme. Behandlingen nedsætter spændinger og stimulerer blodomløbet samtidig med, at der sker en stimulering af energistrømmene i kroppen, hvorved der bringes ny livskraft til hele organismen og mulighed for egen helbredelse.

Mange kvinder har følt, at det ikke kun er luksus og velvære at få sin krop i hormonel balance – men en god ballast til at klare de mange opgaver som dagligdagen udfordrer os i.

I det hele taget er danskernes tillid til den alternative behandlerverden steget. Siden 1987 er antallet af brugere, der i deres behandling sørger alternativt, fordoblet. Der er sket et holdningsskift i den danske befolkning.

Vi er blevet mindre autoritetstro og tror mindre på lægen. Vi er også blevet mindre tolerante over for at have det dårligt og da vi ikke har tid til at være syge, prøver vi alle metoder for at blive raske.

Jeg har mange års erfaring med behandling af hormonelle problemer hos kvinder, samt også i perioder af mit eget liv, følt forskellige hormonelle ubalancer.

 

For tidlige fødsler og spontane aborter

Mange kvinder abortere gentagne gange før det endelig lykkes for dem at blive gravide og antallet af for tidlige fødsler stiger i det meste af verden – også i Danmark. I 2002 var 7 % af alle fødsler præmature (før 37.uge), det er en stigning på 40 % i forhold til de sidste 10 år. Årsagerne er ofte ukendte af lægerne og derfor har man i det etablerede sundhedssystem problemer med at hjælpe kvinderne. En kvinde skal f.eks. have aborteret ufrivilligt for 3. gang før en mulig årsag undersøges. Kvinder der trues af en for tidlig fødsel kan hjælpes med ve -hæmmende medicin og sengeleje, men fødslen kan gå i gang alligevel. Enhver kvinde kan forestille sig hvor frustrerende og psykisk belastende begge situationer må være, derfor er det vigtigt for mig at hjælpe disse kvinder ved at anskue problemet fra en anden vinkel og forbygge aborten.

Ser man bort fra tvillingefødsler og reagens-glasbehandlinger, mener jeg at vi som alternative behandlere kan være med til at minimere, det stigende antal af for tidlige fødsler og aborter.

Gennem de sidste 10 år har jeg behandlet præmature børn. Mødrene til disse børn prøver tit at analysere, hvorfor det gik, som det gik for netop dem. Mange har selv en fornemmelse af hvilke faktorer der har spillet ind og ønsker at lave om på deres levevis.

I forbindelse med spontan abort og for tidlig fødsel har kvinder typisk andre symptomer f.eks. kuldskærhed, kolde fødder, dryppende og/eller hyppig urinering, fordøjelsesproblemer - især løs afføring, unaturlige blødninger og udflåd, hæmorider, følelse af tunghed og træthed, kulde samt smerte i nedre del af ryggen, bækkenløsning, manglende energi og psykisk eller fysisk stress.

Behandlingen består i at genoprette balancen i kroppen med zoneterapi og massage, rådgivning omkring kost, vitaminer/mineraler samt moderne kinesisk urtemedicin. F.eks. findes der urtemedicin der styrker og varmer underlivet, regulerer Qi’s (energiens) opadgående bevægelser - som hjælper med til at ”bære fostret”. Anden urtemedicin giver en god virkning til at nære blodet samt til at regulere menstruationscyklusen. Urtemedicinen bruges som en del af behandlingen og gives individuelt - derved får den større styrke til den enkelte.

Kvinderne melder tilbage om større overskud samt en følelse af at være psykisk og fysisk i bedre balance.

Læs klienthistorien : Overskud samt bedre balance efter flere aborter og for tidlig fødsel til Alvildas mor. Se under klienthistorier. 

 

Stress

Stress viser sig på mange forskellige måder. Vi kan have det både fysisk og mentalt dårligt på samme tid.

Hvis du er stresset oplever du sikkert også, at der følger nogle fysiske symptomer og skavanker med, som fx hovedpine, muskelspændinger, træthed, nedslidt immunforsvar og dårlig fordøjelse.

Zoneterapi og akupunktur kan hjælpe dig til at lade din krop og dit sind op igen.  Behandlingerne frigør spændinger, og det faktum at zoneterapi foregår på fødderne er med til at flytte fokus fra den øverste del af kroppen (hovedet) til den nederste del af kroppen, og derved opnår man en ekstra følelse af at være ”grounded”

I 1970’ erne gjorde lægerne den opdagelse at mennesket har et indbygget ”ro og fred hormon” – endorfin som fungerer via centralnervesystemet. Når endorfiner bliver udløst i store mængder, som de gør netop ved zoneterapi og akupunktur, føler man sig afslappet, veltilpas og døsig. Altså en effektiv behandling af stress.

 

 

  Akupunktør, FDZ zoneterapeut hormon-og NHT-vejleder Kirsten Nielsen | Egernvænget 29, Svogerslev, 4000 Roskilde  | Tlf.: 2984 0009