NHT Naturlig Hormonterapi®

Har du symptomer på hormonelle ubalancer eller sygdomme der er relateret til dit hormon system? Så er det muligt at genoprette meget selv, igennem sundere livsstil, kost og med bioidentiske hormoner

Hvornår kan NHT hjælpe dig?

Vores egne hormoner har mange livsvigtige opgaver og funktioner at udføre i kroppen. Forskning har vist at der er en sammenhæng mellem ubalance i hormonerne og en lang række sygdomme og symptomer som fx

  • Problemer med at blive gravid, PCO, PCOS, dårlig sædkvalitet
  • For tidlige fødsler, spontane aborter, graviditets kvalme
  • Stress, udbrændthed
  • Dårlig søvn, opvågenhed, træthed og tågehjerne
  • Menstruations problemer, PMS, smerter, endometriose, nervøsitet
  • Manglende mens og problemer efter P-piller
  • Fibromer, cyster og voldsomme blødninger
  • Overgangsalderens problematikker, hedetur, søvnløshed, tørre slimhinder
  • Hårtab og pletskaldethed
  • Urinvejsbesvær, prostaproblemer, tisser meget
  • Nedsat koncentration og hukommelse
  • Migræne, hovedpine
  • Lavt stofskifte og højt stofskifte
  • Nedsat stresstærskel og binyer -udbrændthed
  • Ondt i leddene, forskellige gigtproblemer
  • Knogleskøhed 
  • Autoimmune sygdomme fx stofskifte, licten selerose, tarmbetændelse, gigt, eksem
  • Hårtab og hudproblemer
  • Høj kolesterol, galdesteen, fordøjelsesproblemer
  • Uforklarlige sygdomme

Hvad er bioidentiske hormoner?

I Naturlig hormon terapi, anvendes der kun bioidentiske hormoner. Bioidentiske hormoner er naturlige, der i sin molekylære sammensætning og struktur, er fuldstændige identisk med de hormoner som kroppen selv producerer. Derfor vil kroppen tage imod dem som var det dens egne hormoner. Kun bioidentiske hormoner kan udbedre mangler i kroppen og helt uden skadelige bivirkninger. Når man fx tilfører kroppen progestin, som er et syntetisk progesteron, vil kroppen ikke genkende det som sine egne, og kan derfor være med til at skabe ubalance i dine egne hormoner. Men det er ikke nok at bruge bioidentiske hormoner alene. Vores hormoner har brug for næringsstoffer for at kunne dannes eller omdannes. Så derfor vil kost og ernæring, vitaminer og mineraler have stor betydning sammenholdt med brugen af de bioidentiske hormoner, og på den måde skabe de bedste betingelser for bedre hormonel balance. De naturlige hormoner fås som gel eller som creme der påsmøres på kroppen og optages igennem huden

Med uddannelsen i NHT Naturlig Hormonterapi® kan jeg som vejleder tilbyde dig en kvalificeret og forskningsbaseret vejledning i genopretning af hormonbalancen.
Jeg baserer min vejledning på en spyttest, som måler de frie hormoner: Østradiol, østriol, progesteron, DHEA, testosteron samt stresshormonet cortisol.
Mange forskellige behandlere vejleder i dag om hormoner. NHT Naturlig hormon terapi® er din garanti for, at vejledningen bygger på videnskabelig dokumentation.




Hvordan kan der opstå hormonelle ubalancer?

Der er mange ting som spiller ind her. Langvarig stress har en stor påvirkning på vores hormoner, overdreven motion, for lidt søvn, dårlig livsførelse, kost og ernæring, for meget sukker men også arvelige årsager. Desuden er der de mange hormonforstyrrende stoffer, også kaldet fremmed-østrogener. De har den samme negative virkning som når østradiol niveauet bliver for højt i vores krop. Vi udsættes for de giftige hormon forstyrrende stoffer i hverdagen som f.eks. i ftalater, parabener, dioxiner, triclosan, bisphenol. De findes alle vegne, i sprøjtemidler, rengøringsmidler, imprægnering af tøj, plast emballage, cremer, sæbe, kosmetik, neglelak, pizzabakker og anden papir til indpakning af mad, bare for at nævne nogle af dem. Vi får det ind i kroppen både igennem luften, huden og i det vi spiser

Om mig og min baggrund

Jeg er uddannet Naturlig Hormon Terapeut - NHT®-Vejleder,
FDZ-zoneterapeut, akupunktør, kropsmassør og suppleret med mange faglige kurser i bl.a. ernæring, urtemedicin og cupping

Jeg har arbejdet som selvstændig behandler siden 1993. Min interesse for sundhed og ernæring har fuldt mig tidligt i livet, siden min egen mor døde kun 34 år af brystkræft.

Nu I forbindelse med min uddannelse hos Anette Paulin til Naturlig hormon terapeut, samt bogen ”Naturlig hormonterapi- du har et valg", har det givet mig en grundigere indsigt i de ubalancer der ligger bag ved de mange symptomer og lidelser der kan opstå i forbindelse med hormonel ubalance. Viden om vitamin, mineral og urter er en vigtig del af uddannelsen og indgår i en hormon vejledning. Desuden holder jeg mig løbende opdateret igennem kurser og studier på området.
Jeg har selv fået rettet op på mange hormonelle ubalancer, især i forbindelse med mit lave stofskifte, søvnløshed og overgangsalder der volte mig en del vanskeligheder i nogen år.

Overvejer du at starte i et forløb?

Så kan du bestille en forkonsultation til vejledning på 45-50 minutter kr. 700

Få en grundig information og vejledning inden du beslutter dig for at starte i en hormonterapi. Her gennemgår vi din problematik, evt. sygdomme og de nødvendige indledende informationer jeg skal bruge i forbindelse med dit forløb.
Du vil blive informeret om hvad et forløb indebærer og hvilke tiltag du selv kan gå i gang med det samme.
Bestil en forkonsultation på tlf 29840009 eller min mail barnezonen@gmail.com

Køb bogen - Naturlig Homonterapi

Kroppens egne hormoner udfører en lang række livsvigtige funktioner i din krop, og når de ikke er i balance, opstår der sygdom.
Vil du vide mere om hormonel ubalance, om videnskabelig dokumentation og om forskellen på dine egne hormoner og de syntetiske, så kan du finde meget mere om det i bogen NATURLIG HORMONTERAPI - du har et valg, af Anette og Jens-Ole Paulin.
  Akupunktør, FDZ zoneterapeut hormon-og NHT-vejleder Kirsten Nielsen | Egernvænget 29, Svogerslev, 4000 Roskilde  | Tlf.: 2984 0009