Børn og Zoneterapi

Zoneterapi får børn til at skrige mindre

Dette er resultatet af de undersøgelser og forsknings-forsøg, der på det seneste er gennemført i Nordjylland, hvor skrigende børn har været med i et forsøg. Nu er FDZ-zoneterapeuter og en børnelæge gået sammen og har videnskabenliggjort behandlingsformen.

Zoneterapeuter har i mange år trykket nyfødte spædbørn under fødderne med det resultat, at de timelange daglige skrigeture er hørt op.

 

Total utrøstelig

Nogle spædbørn skriger og er totalt utrøstelige 2-5 timer hver dag. Oftest opstår skrigeturene sidst på efter-middagen og om aftenen. Det er en meget svær periode for forældre med manglende nattesøvn og og stressede situationer. Det gør ondt på børnene, men også på forældrene.

Min egen dreng, nu 13 år, var kolik-barn i 8-9 uger. Så jeg ved, at det er helt forfærdeligt og opslidende ikke at kunne trøste sit eget barn.

Jeg har selv opnået god erfaring med spædbørns skrige-ture i min praksis og har hjulpet mange med dette problem.

Derfor er det dejligt at give zoneterapi til kolikbørn.

Min erfaring tyder på en sammenhæng mellem skrigeture og børn født med et umodent og svagt fordøjelsessystem. Forældrene fortæller, at børnene har meget luft i tarmene, virker anspændte og trækker benene op under sig, hikker tit, har mange eller få afføringer samt meget rumlen i maven.

Yderligere har jeg observeret, at en del af børnene er født for tidligt eller med lav fødselsvægt.

Zoneterapi giver kroppen hjælp til at rette op på disse ubalancer, så fordøjelsen og kroppen kan blive i stand til at fungere normalt.

Børn reagerer ofte meget hurtigt på zoneterapibehandlingen. I mange tilfælde kan forældrene allerede mærke en forbedring efter de første behandlinger.

Jeg har behandlet mange helt nyfødte med gode resultater, og der er ingen grænser for, hvor gamle spædbørn skal være, før jeg kan give dem zoneterapi. Jeg hører tit forældrene sige, bare de havde kendt til denne mulighed for hjælp noget før.

Ved første behandling, får i gratis en god pose ladridste, som er en fantastisk amme te - blodsukkerstabil, min hjemmeblandet og med god sødme. 

Gør zoneterapi ondt på børnene?

Behandlingen består af blid trykmassage på bestemte punkter på barnets fødder. Børnene kan godt have nogle ømme steder på fødderne. Men jeg kan mærke, hvor det gør ondt, og afpasser min behandling efter det enkelte barn. De fleste børn synes, at det er rart og behageligt.

 

De lidt større børn

De lidt større børn kan også hjælpes af zoneterapi. Her er det bemærkelsesværdigt at selv meget aktive børn lægger sig roligt på briksen og nyder behandlingen.

De hyppigst forekommende problemer hos børn er mellemørebetændelse, børnemigræne, natlig vandladning, fordøjelsesbesvær, søvnproblemer, 

Zoneterapi nedsætter spændinger samt stimulerer blodomløbet og energistrømmene i kroppen. Hele organismen får derved ny energi og immunforsvaret stimuleres. Mange bruger zoneterapi, selvom de ikke har nogle helbredsproblemer. De gør det for at vedligeholde en god sundhedstilstand og som forbyggende behandling.

Zoneterapien har udgangspunkt i et helhedssyn på mennesket og kan således også være gode råd om kostændringer. Jeg oplever, at børnene selv er meget lydhøre, når jeg fortæller dem om sammenhængen mellem deres krop og det de putter i munden

 

Hvor mange behandlinger skal der til?

Det er meget individuelt, hvor mange behandlinger der skal til. Nogle lidelser kan klares med få behandlinger, og andre kræver flere. Men generelt kan man sige, at børn reagerer hurtigt på zoneterapi.

 

Hvilke problemer kan børnene have?

  • Skrigeture/kolik
  • forkvalmet af fostervand
  • Søvnprobleme
  • Allergi
  • Fordøjelsesproblemer/ forstoppelse
  • Væske i ørerne/ mellemørebetændelse
  • Bihulebetændelse
  • Natlig vandladning
  • Øjenbetændelse
  • Eksem
  • Tidligt fødte børn/ lav fødselsvægt
  • Blærebetændelse

 

Hvad gør zoneterapi?

Zoneterapi nedsætter spændinger samt stimulerer blodomløbet og energistrømmene i kroppen. Hele organismen får derved ny energi og kroppen stimuleres.

Du kan læse andre forældres historier under klienthistorier.

 

Reaktioner

Reaktionerne under og efter behandlingen kan være forskellige. Enhver reaktion er kroppens svar på behandlingen og bevirker en bedre balance og almentilstand for kroppen. Det er ikke muligt helt at forudsige kroppens måde at reagere på, da reaktionerne er individuelle.

Nogle typiske reaktioner kan være: afslappethed, træthed/dyb søvn, øget tarmfunktion, udslæt på huden, ændring af afføringens farve og lugt, udskillelse af sekret gennem næse og svælg, humørsvingninger, og gamle skavanker, der ikke tidligere er kurerede, kan blusse op.

Disse reaktioner skal ikke opfattes som en forværring men tværtimod som et bevis på, at behandlingen giver resultat, og at bedring er på vej.

 

 

 

 

  Akupunktør, FDZ zoneterapeut hormon-og NHT-vejleder Kirsten Nielsen | Egernvænget 29, Svogerslev, 4000 Roskilde  | Tlf.: 2984 0009